Weekendul acest va invitam „In Context”

20 Iul 2017
Weekendul acest va invitam „In Context” Galerie foto (7)

Weekendul acesta se desfășoară la Slanic Moldova o serie de evenimente culturale ca parte din proiectul In Context Slanic Moldova. 

Expoziția „Sursa” este rezultatul rezidenței artistice internaționale In Context, desfășurate în premieră în Slănic Moldova în perioada 27 iunie – 27 iulie 2017. Șase artiști contemporani din Brazilia au fost invitați să creeze lucrări noi inspirate din istoria și geografia orașului, folosind materiale locale, prin practici estetice diverse, de la sculptură, fotografie și instalație, până la performance, artă monumentală și interactivă, realizată cu implicarea publicului. Tema principală a rezidenței din acest an a fost apa, ca sursă și resursă esențială a vieții, a biodiversității planetei, a culturii, memoriei și spiritualității umane. Filtrate prin procese diferite, dar cu semnificații relevante pentru contextul stațiunii Slănic, lucrările prezentate explorează aceste concepte, energiile conținute de materiile organice folosite (sare, piatră, lemn), precum și potențialul artei contemporane de a revitaliza spații și comunități, prin creativitate, participare și generozitate. 

Brâncuși spunea: „Arta nu este o evadare din realitate, ci o intrare în realitate, cea mai adevărată poate, în singura realitate valabilă.” Expoziția „Sursa” este începutul unei viziuni pe termen lung de transformare a stațiunii Slănic Moldova într-o nouă realitate, într-un incubator de idei și schimburi artistice internaționale, într-un muzeu viu, accesibil tuturor. 

Curator- Simona Nastac 
Artiști:  Ricardo Càstro, Patricia Francisco, Gabriela Gusmão, Renato Maretti, Felippe Moraes, Liana Nigri

In vederea facilitarii interacțiunii publicului cu arta, închiderea proiectului In Context a fost coordonata cu zilele Slanicului și astfel, in colaborare cu Primăria Slanic Moldova, se vor organiza evenimente in toate zilele acestui sfârșit de săptămâna. Astfel, un concert inedit cu trupa Iraniana Bomrani va deschide sărbătoare in seara de vineri. Trupa a cantat vara aceasta la Paris, Berlin, Amsterdam si pe alte scene europene iar acum sunt oaspeții statiunii Slanic Moldova pentru un spectacol instrumental de exceptie. 

După deschiderea expoziției, In Context isi propune sa aduca noaptea de Sâmbătă la viața printr-o petrecere a dj-lor de la Orbita Lacustra care va avea loc pe terasa Cazinoului din Slanic Moldova.
Duminica, curatorul brazilian venit împreuna cu artiștii, Daniel Kraichete, va tine o conferința pe tema dezvoltării urbane prin economie creativa. „Participarea artiștilor Brazilieni in programul de rezidenta „In Context|Slanic Moldova” este o oportunitate excelenta de a facilita schimbul de idei si munca colaborativa intre România si Brazilia cu scopul identificării de solutii pe dezvoltare teritorială, antreprenoriat si implicare socială prin arta” 


Coordonator proiect: Alina Georgiana Teodorescu

Proiect organizat de: Asociația de Arta In Context Slanic Moldova in colaborare cu Alexandra Nechita și 12am today. 
 

Detalii pe www.incontext.art

Program: 

Concert "Bomrani" Teheran 
Teren tenis, Slănic Moldova
Vineri 21 Iulie, ora 20.30

Deschidere expoziție "Sursa" In Context 
Cazino Slănic Moldova 
Sâmbătă 22 Iulie, ora 14.00
Expoziția va rămâne deschisă pana pe 26 Iulie, orele 12.00-19.00 

Petrecere Orbita Lacustra 
Cazino Slănic Moldova
Sâmbătă 22 Iulie, ora 22.00

Conferința "Dezvoltarea urbană prin economie creativa" - 
Daniel Kraichete, Directorul Cartierului Creativ din Rio de Janeiro 
Terasa Cazino
Duminica 23 Iulie ora 15.00

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră