La vârsta de 104 ani, o doamnă din Scoţia face street-art din lână şi andrele!

02 Oct 2015
La vârsta de 104 ani, o doamnă din Scoţia face street-art din lână şi andrele!
O doamnă din Scoţia, la venerabilă vârstă de 104 ani, se ocupă ca multe alte femei vârstnice cu tricotatul. Doar că Grace Brett nu tricotează căciuliţe, fulare, ciorapi sau alte accesorii, ci a creat cu andrele şi lână adevărate opere « street-art ».

Cu siguranţă Grace Brett este femeia cea mai înaintată în vârstă care practică aceast gen de artă, scrie site-ul M6Info.

Grace Brett este membră a Souter Stormers, care reuneşte specialişti în artele străzii. Cu lână multicoloră, andrele, cu susţinătorii acestui gen de artă şi, mai ales, cu multă pasiune, Grace Brett a împodobit cabine telefonice, bănci publice, monumente… În total, 46 de monumente şi obiecte publice au fost îmbrăcate pentru iarna care se apropie.

Grace Brett a realizat această performanţă cu ocazia festivalului de artă Yes (Yarrow-Ettrick-Selkirk), ea alegând ca loc de exprimare strada.  

O idee foarte bună

Întrebată de cotidianul britanic Metro, Grace Brett a spus: “Mi se pare că a decora oraşul este o idee foarte bună (…) ». Fiica, în vârstă de 74 de ani, povesteşte că mama ei a tricotat mereu, inclusiv tradiţionale pleduri pentru bebeluşi.

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră