Cu ce se ocupa Napoleon în exil: învăța limba dușmanilor, ENGLEZA!

07 Apr 2016 | scris de Istvan Deak
Cu ce se ocupa Napoleon în exil: învăța limba dușmanilor, ENGLEZA!

Împăratul Napoleon și-a dedicat zilele de exil în insula Sfânta Elena învățării englezei, limba eternului său dușman, relevă documente citate.

Napoleon a fost prins și închis de englezi, care l-au exilat apoi pe insula Sfânta Elena din Oceanul Atlantic, unde Napoleon și-a scris memoriile.

O dovadă a faptului că împaratul dorea să învețe engleza este aceea că într-un document apar consemnate încercările lui Napoleon de a conjuga verbul "a alerga'. Într-unul dintre aceste documente se poate citi: "to run - courrir Runned courru Running courrant I run je cours”.

Printre documentele care i-au aparținut a fost găsit unul care cuprindea fraze ce conțineau cuvinte atât în franceză, cât și în engleză. Pe același document, dar pe verso, apar desene care reprezintă fortificații, iar alături de acestea sunt făcute câteva observații in limba engleză.

Învățarea englezei a devenit pentru Napoleon o adevărată cucerire. ”What was it arrived” (”qu'est-ce qui est arrive”), ”how many were they” (”combien etaient-ils”), sunt câteva dintre cuvintele scrise de Napoleon în aceste documente care demonstrează voința acestuia de a vorbi limba dușmanului.

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră