O istorie a iernii în Europa...pornind de la un tablou al lui Pieter Brueghel cel Tânăr

22 Sep 2015
O istorie a iernii în Europa...pornind de la un tablou al lui Pieter Brueghel cel Tânăr
Muzeul Național de Artă al României, Agenția universitară a Francofoniei și Asociația secular-umanistă din România vă invită vineri, 25 septembrie 2015, orele 17.00, la conferința Dar unde sunt zăpezile de altădată? O istorie a iernii în Europa, susținută de istoricul și profesorul elvețian François Walter, în cadrul Bucharest Science Festival.

Conferința va avea loc la Muzeul Național de Artă al României, în foaierul Galeriei de Artă Europeană (Calea Victoriei nr. 49-53, București) și va avea ca tematică reprezentările artistice și culturale ale iernii.

În cadrul conferinței, domnul François Walter va aborda dintr-o perspectivă antropologică tematica schimbărilor climatice și va vorbi despre istoria iernii în imaginarul, reprezentările și în cultura europeană. Discursul va porni de la lucrarea vedetă Iarna de Pieter Brueghel cel Tânăr aflată în colecția Muzeului Național de Artă al României.

Cei interesați sunt așteptați să se înscrie în limita locurilor disponibile la adresa dana.georgescu@auf.org, precizând data și evenimentul la care doresc să asiste.

Toți participanții la conferință vor putea vizita gratuit Galeria de Artă Europeană în care sunt expuse și alte lucrări ale pictorului Pieter Brueghel cel Tânăr. Conferința va avea loc în limba franceză.
 

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră