Expoziţie de icoane pe lemn la biserica Sfântul Pantelimon-Foișorul de Foc: “Cu Hristos în suferinţă”

12 Oct 2017 | scris de Luminita Ciobanu
Expoziţie de icoane pe lemn la biserica Sfântul Pantelimon-Foișorul de Foc: “Cu Hristos în suferinţă”

Departamentul pentru copii și tineret al bisericii Sfântul Pantelimon-Foișorul de Foc din București a pregătit o expoziție itinerantă de icoane pe lemn intitulată “Cu Hristos în suferinţă”.

Icoanele au fost așezate lângă racla care adăpostește veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva, împodobind cadrul de sub amvon, cu ocazia sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, cel de-al doilea hram al bisericii Sfântul Pantelimon-Foișorul de Foc din București.

Vernisajul acestei expoziţii a avut loc în cadrul manifestării cultural-educative #CARTEaREZISTĂ, dedicată Zilei Internaţionale a Educaţieim contribuind la campania de strângere de cărți pentru instituţiile defavorizate din punct de vedere al fondului de carte. Cea mai apreciată icoană Îl reprezintă pe Mântuitorul Iisus Hristos Pantocrator în zeghe, amintind faptul că anul 2017 este dedicat de Patriarhia Română apărătorilor ortodoxiei din vremea persecuției regimului comunist din România.

Icoanele au fost pictate de membrii Departamentului pentru copii și tineret Ateneul Sfântului Pantelimon la atelierele de pictură, în cadrul cărora au fost organizate bibliotecile ad-hoc "Tinere, ia şi citeşte!" Expoziţia prefaţează atelierul de teatru coordonat de doamna Simona Pandele în care se pregăteşte lansarea piesei de teatru "Osânda cărţilor" dedicată Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română.  

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră