Românii au ocazia să viziteze gratuit, începând din 16 iunie, “Cumințenia pământului” la Muzeul BNR

15 Iun 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Românii au ocazia să viziteze gratuit, începând din 16 iunie, “Cumințenia pământului” la Muzeul BNR

Ministerul Culturii a inaugurat astăzi, la Muzeul Băncii Naționale a României, expoziția ce are în rol central opera lui Constantin Brâncuși „Cumințenia pământului”.

Lucrarea marelui sculptor va putea fi admirată în perioada 16 iunie - 8 iulie, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00-18:00. În perioada 11 iulie – 31 octombrie a.c., “Cumințenia pământului” va putea fi văzută conform programului de vizitare a muzeului, publicat pe site-ul Băncii Naționale a României.

Subscripția națională pentru achiziția operei lui Constantin Brâncuși, „Cumințenia pământului”, a reușit să depăşească încă un prag, datorită numărului mare de persoane fizice, dar și de companii private, care au decis să susțină campania.

Astfel, până pe 15 iunie, prin subscripția publică pentru “Cumințenia pământului” s-au strâns 212.473 de euro, din care 74.864 de euro pe site-ul campaniei www.brancusiealmeu.ro, 117.750 de euro prin transfer bancar în conturile Ministerului Culturii și 19.859 de euro prin intermediul eMag.ro. 

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră