A început Târgul Naţional de Jucării în Muzeul în aer liber din Sibiu

03 Iun 2016 | scris de Luminita Ciobanu
 A început Târgul Naţional de Jucării în Muzeul în aer liber din Sibiu

Din 3 iunie vor sosi la Târgul Naţional de Jucării 20 de meşteri populari. Aceştia vor confecţiona jucării tradiţionale din lemn şi din lut, dar şi îmbrăcăminte. Sâmbătă şi duminică (4-5 iunie) grupul Veteres Milites, purtând straie asemenea dacilor şi romanilor, vor pune în scenă, la Muzeul ASTRA, ateliere de monetărie şi de scriere antică.
Programul evenimentului va fi completat cu o piesă de teatru şi un spectacol de magie.

Miercuri, 1 iunie 2016, între orele 11:00 – 16:00, copiii pot realiza desene pe asfalt, la Casa în oglindă (aleea pivelor şi sectorul olărit). Activitatea este destinată grupurilor de elevi, cu înscriere prealabilă. Înscrieri au loc în zona Etno -Tehno-Parc, interval orar 10:00 – 13:00.

Atelierele practice au tematică variată: confecţionat morişti, confecţionat păpuşi, citim şi colorăm poveşti, atelier de confecţionat morişti, pictură, croşetat. Ziua de vineri, 3 iunie, stă sub semnul târgului, (între orele 10:00-18:00), dar şi al atelierelor tematice prezentate, la care se adaugă şi cele privind modalitatea de a realiza un costum popular, atelierul de ţesut, de confecţionat brăţări la gherghef, respectiv cel de atelier construcţie a caselor din lemn. Între orele 17:00-18:00, Compania de Teatru Become va prezenta spectacolul “Iedul cu trei capre”. Târgul meşterilor populari va continua şi sâmbătă cu numeroase surprize pentru cei mici, părinţi şi bunici, cu un campionat de joacă prin… Hocus Pocus Preparatus (între orele 11:00-13:00), ateliere meșteșugărești din perioada veche a României cu Grupul Veteres Milites - atelier de monetărie, atelier de scriere antică, jocuri din Roma antică (între orele 10:00-18:00), dar şi cu numeroase ateliere. Cei mici au posibilitatea de a revedea – dacă nu nu vor reuşi să ajungă vineri sau dacă au fost încântaţi în seara precedentă – în intervalul 17:00-18:00, spectacolul “Iedul cu trei capre”. Duminică, târgul meşterilor populari se va desfăşura între orele 10:00-18:00 şi va cuprinde un program de animaţie, un mic atelier Montessori – Mânuţe libere în natură, Asociaţia „Creştem Liber - Montessori Sibiu” (între orele 13:00-14:00), ateliere meșteșugărești din perioada veche a României cu Grupul Veteres Milites, similare celor prezentate, ateliere practice.

Alte stiri din Expozitii

Ultima oră