În bula lu' Trump

20 Feb 2017 | scris de Cătălin Roșioru
În bula lu' Trump

Vă vorbeam zilele trecute despre capcana bulei. Nu, nu capcana lui Bulă, capcana bulei. Spuneam atunci de politicienii autohtoni care ajung să creadă că lumea e cea pe care o văd ei la televiziunile unde sunt invitaţi permanenţi.

Şi iată că bula loveşte din nou, de data asta peste gârla de le apus.

Însăşi Prima Meşă a Americii, aflată în război total şi deschis cu presa, ne-a anunţat despre grozăviile întâmplate alaltăieri în Suedia. Asta după ce-a picotit copios la o emisiune de pe canalul prietenului Rupert Murdoch, Fox News, ceva despre refugiaţii care fac prăpăd în Europa.

Şi cum s-a bătut cu cărămida-n piept despre cât de zdravăn apară el cele mai unite state acum, când până şi în Suedia se întâmplă chestii abominabile. Fireşte că toată presa şi-a dat coate, că în afară de un şofer puţin luat de nas, urmărit de poliţie, altceva nu se întâmplase în Suedia. Iar oamenii răi şi urâţi şi antipatici s-au grăbit să-l ia puţin peste picioarele din dotare. Cu reni camuflaţi, cu urşi polari Jedi şi câte şi mai câte.

Însă problema e puţin mai complexă şi mai gravă. Dovedeşte că Trump nu numai că nu se informează, dar mai şi înghite pe nemestecate tot soiul de trompete, că staff-ul lui e mai mult de poză, pentru că nu cred că nu i-a spus nimeni că nu s-a întâmplat nimic în Suedia, că prezidentul trăieşte în propria bulă informaţională, în care se întâmplă fix ce vrea el să se întâmple.

De-asta spun că e grav, pentru că toată lumea a ajuns acum... în bula lu' Trump.

Alte stiri din Editorial

Ultima oră