Parohia Mihăilești, Județul Giurgiu, pune piatra de temelie a unui nou lăcaș de cult

26 Apr 2017 | scris de Dănuț Deleanu
Parohia Mihăilești, Județul Giurgiu, pune piatra de temelie a unui nou lăcaș de cult

Vocația românului de a ridica sfinte lăcașuri de cult nu e de ieri, de azi, numai dacă ne-am gândi la mulțimea de ctitori înălțate de Ștefan cel Mare și de urmașii săi direcți!

Însuși Constantin Noica, surprins într-un grațios gest al înfăptuirilor (chiar dacă nu neapărat pe considerente stricte și adânci religioase), mărturisea: “Aș face ctitorii cu nemiluita …”. Această vocație, izvorâtă deseori dintr-o justificată necesitate, coroborâtă cu adânca credință în valorile trainice ale ortodoxiei de milenii călăuzitoare pe meleagurile noastre nu a secat nici astăzi, ba chiar e la fel de vie ca-n vremea măritului Ștefan. În acest sens, glasul părintelui paroh Chirculeanu Gabriel dă curs dorințelor și necesităților enoriașilor din Parohia Mihăilești, județul Giurgiu.

"În anul 2017, închinat mărturisitorilor din teminiţele comuniste, Parohia Mihăileşti I doreşte să pună piatra de temelie pentru un nou lăcaş de închinare. Actuala biserică parohială, închinată Sfinţilor Împ. Constatin şi Elena, a fost ridicată în anul 1987 în vremea regimului comunist. Sfântul lăcaş a fost construit în grabă, de aceea şi dimensiunile ei nu sunt unele generoase.

Înaintea actualului Sfânt Lăcaş a existat o biserică, ridicată în secolul XIX, care  a fost dărâmată de către regimul comunist, la ordinul lui Nicolae Ceauşescu, pentru a fi construit Barajul Mihăileşti.

Astăzi, ca o reparare a istoriei nedrepte, credincioşii Parohiei Mihăileşti I încearcă construirea unui sfânt lăcaş mai încăpător şi mai apropiat de dimensiunile celui din secolul XIX.

Totodată, ne dorim ca lângă biserică nouă să fie ridicat şi un centru social, dedicat persoanelor cu posibilităţi materiale reduse, şi un after-school, care să vină în sprijinul tinerilor parohiei noastre.”

Domnul (și oamenii) să-l ajute în demersurile sale pornite dintr-o adâncă dragoste și grijă față de enoriașii din parohia și să-i binecuvânteze noul lăcaș ce se va ridica în viitorul apropiat!

Alte stiri din Credinta

Ultima oră