Shakespeare în România, Shakespeare în lume

13 Apr 2016 | scris de Alex Revenco
Shakespeare în România, Shakespeare în lume

Simpozionul internaţional de la Academia Română „Shakespeare în România, Shakespeare în lume” a început ieri şi se desfăşoară până pe 14 aprilie. Evenimentul este dedicat împlinirii a 400 de ani de la moartea autorului şi are loc în Amfiteatrul I. H. Rădulescu al Bibliotecii Academiei Române (Calea Victoriei nr. 125, București).

Teme dezbătute în cadrul simpozionului

Printre temele dezbătute în cadrul simpozionului se numără: Tradiția traducerilor literare din opera lui Shakespeare - abordări naționale și internaționale, Shakespeare - de la începuturi până în epoca modernă, Aniversându-l pe Shakespeare, Shakespeare pe marile și micile ecrane, Studiile shakespeariene - încotro?.

Comunicările vor fi publicate într-un volum

La acest proiect participă specialiști și cercetători care au aprofundat opera literară shakespeareană, critici de teatru, artiști internaționali și personalități culturale importante. Coordonatori sunt: conf. univ. dr. George Volceanov, conf. univ. dr. Nicoleta Cinpoeş și conf. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române. Comunicările prezentate în cadrul Simpozionului vor fi publicate într-un volum editat anul acesta de MNLR și în Romanian Shakespeare Journal.

Alte stiri din Carte

Ultima oră