Cristina Nemerovschi îşi lansează a paisprezecea carte !

07 Mar 2017 | scris de Alex Revenco
Cristina Nemerovschi îşi lansează a paisprezecea carte ! Galerie foto (2)

Editura Herg Benet și Cărturești vă invită vineri, 10 martie, la lansarea romanului “Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată”, a paisprezecea carte semnată de Cristina Nemerovschi.

Evenimentul va avea loc de la ora 19.00, la ceainăria librăriei Cărturești Verona (Strada Pictor Arthur Verona, nr. 13). Alături de autoare, despre roman vor vorbi scriitoarele Camelia Cavadia și Alina Pavelescu. Supranumită de critici rebela culturii române de azi și considerată principala reprezentantă a unui nou mod de a face literatură, licențiată în filosofie, Cristina Nemerovschi a debutat în 2010, cu romanul “Sânge satanic”.

Acesta a reprezentat atât un succes de critică, dar mai ales de public: în numai un an, „Sânge satanic” s-a impus ca un adevărat fenomen social, consacrând un nou stil în literatura tânără și inspirând numeroase manifestări artistice: poezie, piese de teatru, visual art, muzică. A primit referințe elogioase, fiind comparat cu opere-cult ale unor autori precum J. D. Salinger, Henry Miller, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Bret Easton Ellis sau Anthony Burgess, și a fost distins cu premiul Tiuk! pentru debut, cu titlul Cartea anului 2011, nominalizare la titlul Cartea anului 2010, ales printre finaliștii Premiers Romans En Lecture.

Al doilea roman al Cristinei Nemerovschi, “Pervertirea”, a apărut în 2012, la editura Herg Benet, fiind supus controverselor încă din primele luni; câteva lecturi publice au fost întrerupte, temele romanului fiind considerate “imorale, violente și indecente”. „Ani cu alcool și sex” este al treilea roman semnat de Cristina Nemerovschi, o continuare la “Sânge satanic”.

În 2013, în colecția Cărțile Arven a Editurii Herg Benet, apare „nymphette_dark99” iar în noiembrie Cristina Nemerovschi publică la Herg Benet un volum compus din discuțiile avute cu cititorii săi, intitulat „Ce facem cu România?” – Cititorii în dialog cu Cristina Nemerovschi.

„Rezervația unicornilor” (2014) este romanul care încheie trilogia „Sânge satanic”. Tot în 2014, publică romanul-pamflet „Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes”. „Păpușile” este a opta carte semnată de autoare. A publicat trilogia „Ultima vrăjitoare din Transilvania”
 cu pseudonimul Anna Vary. “Vicky, nu Victoria”/”Vicky, not Victoria” apare în 2015 şi romanul “Rockstar” în 2016

Toate romanele Cristinei Nemerovschi au devenit rapid bestseller-uri și au fost reeditate. Proza Cristinei Nemerovschi a fost inclusă în câteva antologii, atât din România, cât și din străinătate. Mai multe în site-ul oficial: www.cristinanemerovschi.ro

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Carte

Ultima oră