Astăzi este ziua ta - Pavel Bartoș

20 Ian 2016 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Pavel Bartoș

Fiindcă aceste două emisiuni l-au făcut să fie cunoscut de milioane de oameni, dându-i libertatea să se miște așa cum dorește, să vorbească tot ce-și dorește, să improvizeze cum se pricepe mai bine. Asta nu înseamnă, însă, că fără aceste două emisiuni, Pavel Bartoș n-ar fi fost un actor cunoscut.Ba da, ar fi fost, dar nu pe o arie atât de extinsă. „Iubeasc teatrul, cât și televiziunea. Dacă la teatru trăiesc emoțiile alături de spectatori, în televiziune este voarba de amploare. La Vocea României mă bucur alături de milioane de oameni care mă privesc”, spunea, nu demult, Pavel.

Născut la data de 20.01. 1975, la Miercurea Ciuc, județul Harghita, tânărul Pavel Bartoș urmează Facultatea de Teatru a Universității „Babeș-Bolyai”, urmând să fie repartizat la Teatrul de păpuși „Puck” din Cluj. Joacă apoi la Teatrul Național din Cluj, la Teatrul de Nord din Satu Mare, la Teatrul Național din Timișoara (din 1999), la Teatrul Maghiar de Stat „Csicky Gergely” și colaborează la Opera Română din Timișoara.

Însă saltul, destinul creionat de ursitori, steaua din frunte îl călăuzește, ca pe vechii magi, spre Teatrul Odeon din București, unde este acceptat în trupă în anul 2001. De aici înainte porțile se deschid, zările se lărgesc, scenele se diversifică, platourile de filmare se multiplică, rolurile se amplifică, până la a ajunge, azi, să nu-și mai vadă capul de treabă. Dar nu se plânge. Pare că ori de câte ori urcă pe scenă sau pe platoul de filmare se revigorează, prinde puteri ca anticul Anteu, a cărei mamă, Ghea (Pământul), îi dădea forțe înzecite atunci când atingea țărâna. Astfel joacă de ani buni în „Gaițele”, mai de curând în „Titanic vals” ori în „Natură moartă cu nepot obez” etc. , în filme precum: „Ho Ho Ho”, „Războiul sexelor”, „Păcatele Evei”, sau în seriale TV „Numai iubirea”, „State și Flacăra – Vacanță la Nisa”, „Moștenirea”, etc.

Însă Pavel Bartoș este un om împlinit, realizat, și dincolo de sălile de teatru ori de spectacol, în viața sa de familie. Căsătorit cu Anca (fost Jurchescu), în 2003, au împreună trei fete frumoase coz, ca cele trei fete de împărat din basmele românești, care luminează și înseninează în fiecare zi viața „împăratului” Bartoș, și care se vor bucura că, astăzi, „regele”, capul familiei, împlinește 41 de ani. Cu aceeași bucurie urăm, la rându-ne, la mulți ani și zile senine, Pavel Bartoș!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră