Astăzi este ziua ta - Paula Seling

25 Dec 2018 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Paula Seling

Este printre cele mai frumoase interprete de la noi, înaltă, delicată, cu ochi mari şi calzi şi cu o voce unică, în ton cu chipul şi înfăţişarea sa, adică învăluitoare, blândă, de bocet câteodată (să ştiţi că Paula cântă unele dintre cele mai frumoase colinde româneşti).

 

Orice apropiere de Paula este ca o binecuvântare (poate pentru faptul că s-a născut în sfânta zi de Crăciun şi poartă în ea ceva din suita de miracole de acum 2000 de ani), pentru că prin felul ei de a fi şi de  a vorbi, oricine îi este aproape se simte mai liniştit şi mai sporit. Cât depre cânte, e greu de crezut că a ascultat-o cineva vreodată şi nu s-a îndrăgostit de vocea ei!

S-a născut la 25 decembrie 1978, în Baia Mare, din părinți care la rândul lor au cochetat o vreme cu muzica (mai ales mama sa care, la un moment dat, a colaborat cu Grigore Leșe).

De multe ori vacanțele și le-a petrecut la bunicii din partea mamei, la Remetea Chioarului, în Țara Lăpușului. Așadar, oriunde a mers, a fost înconjurată de cântec! Poate de aceea, sau în primul rând de aceea, părinții au determinat-o să urmeze o școală de muzică.

Astfel, la șase ani, începea să studieze pianul la Școala de Arte din Baia Mare, cu profesoara Tilca Mariana. Atunci n-a bucurat-o noua activitate, fiindcă lecțiile de pian îi „mâncau” din timpul de joacă, dar a meritat.

La 10 ani a început să cânte în corul școlii, a urmat apoi o perioadă de concursuri intrajudețene și naționale de pian și festivaluri de muzică corală.

La 15 ani s-a înscris la Școala Populară de Arte și a intrat în trupa (de elevi) Enders, ca instrumentist la clape. Împreună au fost la festivaluri și-au câștigat premii, până când membrii s-au risipit fiecare la câte o facultate.

În anul 1996 apare pe scena Cerbul de Aur, făcând voce de spate împreună cu Narcisa Suciu. A fost, însă, invitată să cânte pe scenă o singură piesă. Acela a fost adevăratul debut, iar succesul a fost fulminant. Așa a început marea aventură ca solistă!

Anul următor deja cânta în deschiderea concertului Joan Baez la București, câștiga Trofeul Mamaia și imprima primul album în limba engleză (Only Love), editat în Germania.

De aici încolo, toți fanii îi cunosc parcursul și destinul muzical și mai ales faptul că, împreună cu Ovi, a reprezentat România la Concursul Muzical Eurovizion 2010, unde a ocupat locul 3, și la Eurovizion 2014, unde s-a clasat pe poziția a 12-a. A luat numeroase premii și trofee, a scos aproape 20 de albume, a prezentat emisiuni TV și-a fost jurată la X Factor, sezonul 1.

În 2018 Paula Seling a înregistrat piesele "Lasă, Doamne, dor", "Când m-o făcut mama mea", "Lăutarii altfel", iar cea mai recentă - "Nu plânge, Maică Românie". 

 

„În sfântă zi de Crăciun, când tot omul e mai bun”, draga noastră interpretă împlinește 40 de ani. Să-i urăm să aibă parte de tot ce poate fi mai bun și mai frumos pe lume, bucurii alături de cei dragi, sănătate, zile senine și să ne bucure, ca de fiecare dată, cu muzica minunată și vocea sa unică. La mulți ani, Paula Seling!

 

 

Alte stiri din Calendar

Ultima oră