Astăzi este ziua ta - Monica Bârlădeanu

12 Dec 2016 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Monica Bârlădeanu

S-a născut la 12 decembrie 1978, în Iași, și n-a părăsit urbea până în ultimul an de facultate, undeva, la 21 de ani. Copilăria și-a petrecut-o făcând tot felul de nebunii alături de fratele mai mare și fiind un fel de mamă pentru fratele mai mic.

Tatăl a foste cel care și-a dorit ca fiica sa să devină actriță, în schimb mama, mai pragmatică, a îndrumat-o spre Liceul Pedagogic, cu gândul că va avea un viitor asigurat și o carieră de durată în branșă. Numai că, pe Monica n-a atras-o nici teatrul, nici meseria de dascăl, deși iubește foarte mult copiii. Așa că, în clasa a XI-a, s-a mutat la un liceu teoretic (spre disperarea mamei), cu gândul să dea la Drept. Ceea ce a și făcut, absolvind facultatea, chiar dacă în ultimul an a fost obligată să facă naveta Iași-București pentru a-și da examenele.

În primul an de facultate a participat la „Miss Transilvania” și i s-a oferit un contract cu cea mai mare agenție de modele din București. În prima fază a venirii în Capitală s-a ocupat de modelling și de filmări pentru reclame. Atunci, la un moment dat, a fost invitată la o emisiune pe Prima Tv. A văzut-o un producător, care a chemat-o să dea probe la B1 Tv. Așa a început să lucreze în televiziune. Prima oară a prezentat emisiunea „La Strada”, devenind o persoană publică din ce în ce mai cunoscută, iar mai apoi emisiunile „Extravacanzza” și „Viața în direct”, în 2004.

Între timp, în noiembrie 2002, a fost votată cea mai frumoasă româncă de revista „Beau Monde”, iar, în decembrie, a fost aleasă „Cel mai sexy star Tv”, de revista „TvMania”. Și premiile au început să curgă, revista VIVA numind-o cea mai frumoasă femeie româncă, iar FHM a desemnat-o cea mai sexy femeie. În anul următor este din nou premiată de revista „TvMania” cu titlul de „Cea mai sexy celebritate Tv”.

În anul 2004 a plecat în Los Angeles pentru a lua lecții de actorie și a-și îmbunătăți calitățile de prezentatoare Tv. Însă cariera ei a luat o altă turnură, începând să joace în filme. Astfel, în 2004 a primit un prim rol în „Buds for Live” și un rol în primul ei film românesc „Moartea domnului Lăzărescu”. De atunci și până azi a jucat în peste 20 de filme (majoritatea străine), făcând roluri de ținut minte în serialul Tv „Lost” (2006) și personajul Francesca, din filmul cu același nume, în 2009.

Astăzi, frumoasa actriță împlinește 38 de ani. Să-i urăm să aibă parte de tot binele din lume, multă sănătate, bucurii lângă cei dragi, ani frumoși pe mai departe și roluri memorabile, care să ne facă să fim mândri că avem o așa frumoasă și talentată româncă în „cetatea filmului”. La mulți ani, Monica Bârlădeanu!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră