Astăzi este ziua ta - Dorina Chiriac

21 Ian 2016 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Dorina Chiriac

Dacă o cântărești cu ochiul, pare o copilă aflată în prima etapă a exploziei adolescentine. Și nu datorită frizurii sau ținutei vestimentare, ci datorită risipei de gesturi. Dorina nu merge. Dorina plutește, sare, țopăie. E o avalanșă de mișcări rostogolite, e o cascadă de gesturi muzicale. Dacă o cântărești cu urechea, Dorina nu vorbește. Are triluri. E gureșă și agitată, nu ca o vrabie, ci ca un stol întreg de vrăbii ce stau vara pe sârma de telegraf, sfădindu-se între ele, fără să se audă una cu alta.

Dacă o cântărești olfactiv, ai tot felul de surprize, în funcție de rostogolirea anotimpurilor. Vara poate mirosi a alge și-a apă sărată de mare. Toamna poate avea arome de fân cosit amestecat cu trifoi și cicoare. Iarna miroase a Crăiasa Zăpezii, iar primăvara a lăcrămioare, brândușe și Vivaldi. Dar nu așa ajungi la Dorina Chiriac. Simțurile enumerate nu sunt suficiente. Ca să te apropii pe de-a-ntregul de ea, trebuie să o cântărești cu mintea. Și aici, fiecare are calea lui. Ca-n proverbul: „mulți chemați, puțini aleși!”, unii apucă să facă numai câțiva pași, alții se poticnesc după primul, iar ceilalți încurcă inutil cărările.

Ce se știe despre Dorina Chiriac? Că s-a născut la 21 ianuarie 1973, în București, că în copilărie era o zgâtie de fată, că avea tot felul de animăluțe acasă și că mânca roșii cu brânză în balcon. Apoi a mai crescut, a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale din București, în 1995, și joacă la Teatrul de Comedie din capitală. Ce se mai știe? Că este o actriță genială (spun unii!), care și-a risipit cu generozitate talentul, interpretând roluri de ținut minte pe scena teatrului și că a jucat în filme numai roluri acceptate de ea. Că a avut o relație timp de 7 ani (preț de trei albume) cu Tudor Chirilă și că a fost căsătorită cu Florin Piersic Jr.

Și ce ar trebui să se mai știe? Că are o fiică, Sonia, pe care o iubește într-un mod și cu o dragoste atât de adâncă, încât nimeni nu poate descrie asta în cuvinte. Poate nici ea...Ce nu se prea știe? Faptul că, din ultima perioadă a anului trecut, are o nouă preocupare, o nouă bucurie, o nouă cale de a se reprezenta: SmartFM. De când face Marius Tucă matinalul de la SmartFM, sau este invitată în emisiune sau are intervenții telefonice sau își vede de propria ei emisiune, de două ceasuri, în fiecare zi de marți, între orele 16-18.

Astăzi este ziua Dorinei. Cândva, analizându-se, spunea despre ea că nu-i place să se uite în trecut și nici să-și facă planuri de viitor. Trăiește doar clipa și savurează starea de spirit pe care o are pe moment. În acest sens este edificator mesajul său pentru www.mariustucă.ro :„Sunt Dorina Chiriac, e ziua mea, dar nu-mi dau niciodată seama de asta, pentru că timpul nu mă bagă în seamă. Nici eu pe el, așa că, ziua mea e în fiecare zi sau asta e o zi ca toate celelalte. Ascultați SmartFM! Ascultați-mă!”

Tocmai, pentru că nu este o zi ca toate celelalte, pentru că te îndrăgim cum nici n-ai crede, îți urăm să ai parte de toate bucuriile din lume. La mulți ani, Dorina! Te vom asculta!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră