Astăzi este ziua ta - Alexandra Ungureanu

28 Dec 2016 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Alexandra Ungureanu

S-a născut la 28 decembrie 1981, în Onești, și este o învingătoare în segmentul show-bizz, așa cum au fost toate marile gimnaste ale României plecate din aceeași localitate să facă performanță și să cucerească lumea. Părinții (mama învățătoare iar tatăl maistru la rafinăria din Onești) i-au fost mereu sprijin moral și material, într-un fel, mama fiind și primul ei impresar, atâta vreme cât ea era cea care ținea legătura telefonic cu compozitori, producători, etc.

Foarte mult timp școala a ocupat primul loc în activitățile ei juvenile, chiar dacă știa în adâncul inimii că muzica va fi viața ei. A crescut cu discuri de vinil, în tradiția muzicii ușoare românești (Angela Similea, Mirabela Dauer, Corina Chiriac, Savoy). Avea un pick-up rusesc cu radio la care asculta muzică încontinuu. Într-o bună clipă, tatăl i-a cumpărat un microfon și pick-up-ul a devenit prima ei stație de amplificare. Pe la șase ani dădea „spectacole” pentru vecinii de scară.

A făcut o pasiune specială pentru Angela Similea, melodiile acesteia trezind în ea pasiunea pentru cântec. Îi copia gesturile, hainele, felul de a intona. La fel de mult avea să o impresioneze colaborarea cu trupa Holograf, pe care-o admira enorm și lângă care, atunci când a cântat, s-a simțit cel mai norocos om de pe pământ. Tot pe la vârsta de șase ani a început să ia lecții de canto și de pian, iar în adolescență urmează cursuri de chitară. Treptat și-a format un repertoriu cu piese compuse pentru ea de Dinu Giurgiu, Ionel Tudor, Adrian Despot, Marius Țeicu sau Cornel Ilie, participând la diverse emisiuni televizate.

Venită în București pentru a face facultatea la ASE, dar și să cânte, o vreme a fost backing-vocal pentru Paula Seling. „De când a apărut a impresionat cu frumusețea ei de înger, cu vocea absolut unică și cu imensul bun-simț tipic maramureșean. Parcă era firesc să ne întânim, două figuri la fel de sfioase. Eram des întrebate dacă suntem surori. Pentru mine, Paula Seling și vocea ei însemna perfecțiunea, iar faptul că am avut ocazia să cânt cu ea, fie și numai ca backing-vocal, a însemnat un pas în maturizarea mea muzicală”, spune Alexandra despre întâlnirea cu Paula.

Începând cu 2001, Alexandra a colaborat alături de formația Sistem pentru care a înregistrat vocea principală a unor melodii precum „Emoții”, „Senzații” sau „Departe de tine”. În 2003, obține locul al treilea la secțiunea națională pentru Eurovizion cu piesa „Make this love come true” și-a reprezentat România la festivalul Cerbul de Aur. Din 2004 semnează un contract împreună cu grupul de muzică house/dance Crush, devenind vocea principală a formației.

Astăzi, frumoasa și sensibila interpretă împlinește 35 de ani. Să-i urăm toate cele bune, sănătate, bucurii, sărbători fericite lângă cei dragi și să ne încânte pe mai departe cu vocea ei minunată. La mulți ani, Alexandra Ungureanu!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră