Astăzi este ziua ta - Adriana Titieni

09 Iun 2017 | scris de Dănuț Deleanu
Astăzi este ziua ta - Adriana Titieni

Este frumoasă, veselă, zglobie, cu umor, extrem de volubilă, prietenoasă, pozitivă şi mai ales talentată. În toate: de la teatru, film şi televiziune, până la profesorat, lucru cu copiii şi „master chef” în bucătărie. Face nişte prăjituri atât de bune, încât ar putea porni o afacere în acest domeniu! Oricum, chiar dacă neagă asta (dintr-un răsfăţ adolescentin, care o prinde foarte bine), cea mai bună postură pentru ea este tot aceea de actriţă, moderator şi realizator de emisiuni radio-tv.

S-a născut la 9 mai 1976, şi a ştiut încă de la vârsta de trei ani că o să fie actriţă. De ce? Din cauza unor afişe lipite pe un geam din casa bunicilor, afişe decupate din revista Cinema şi care îl înfăţişau pe Radu Beligan. De multe ori asculta teatru radiofonic cu piese în care acesta juca, privea îndelung afişul şi adormea cu gândul că, poate într-o zi, îi va fi parteneră pe scenă.

Dacă, cumva, o întrebai în acea vreme ce ar vrea să se facă atunci când va fi mare, spunea dintr-o răsuflare „actriţă!”, fără să ştie ce implica asta. Astăzi ar spune (tot răsfăţându-se) că a fost o opţiune greşită. Nu-i plac repetiţiile de zeci şi zeci de ori la o scenă (când ei îi iese din prima), consideră că n-are răbdare sau suficent talent, ba chiar este convinsă că menirea ei ar fi fost de „Chef”, adică să gătească în bucătărie (mai ales prăjituri, după care sunt topiţi soţul, Adrian Titieni, şi cei doi copii, Marc şi Ariadna).

În teatru, debutează încă înainte de a intra la UNATC, la 19 ani, pe scena mare a Teatrului Naţional din Craiova, cu Danaidele lui Purcărete, fapt care a convins-o cu atât mai mult să dea la teatru. De fapt, a oscilat întotdeauna între teatru şi psihologie, sfârşind prin a le face pe amândouă. În timpul facultăţii, însă, chiar când era anul I, îşi cunoaşte viitorul soţ, în postura lui Adrian Titieni, care era lector la grupa lui Ion Cojar, adică la clasa ei.

 După vreo 3-4 luni de tatonări au ieşit împreună, iar de la a treia întâlnire Adrian o cerea deja în căsătorie. A spus „da” încă de atunci, dar, în fapt, căsătoria lor s-a produs la un an de la prima lor întâlnire. Avea 23 de ani. La un an de la căsătorie venea pe lume Ariadna şi apoi Marc. Adică în anul III şi IV de facultate, dar n-a acuzat asta, dimpotrivă, a considerat că mai târziu, când va avea mai multă treabă de făcut, acest lucru are s-o ajute.

În anul 2001 absolvă UNATC-ul, secţia actorie, după care, deşi nu a avut multe roluri în filme (a jucat în vreo 6-7 lungmetraje), a avut şansa imensă de a juca alături de mari actori şi sub îndrumarea unor excelenţi regizori: Ciulei, Purcărete, Colceag. Punctul culminant îi pare a fi fost colaborarea cu Coppola, în „Youth Without Youth” (2007), unde a avut o scenă cu personajul principal interpretat de Tim Roth.

Momentan, familia Titieni se află în perioada cu emoţii a bacalaureatului şi a admiterii la facultate, deoarece fiica lor, Ariadna, dă mai întâi Bac-ul şi apoi examen la Facultatea de Medicină.

Astăzi, însă, dincolo de emoţiile inerente vis-a-vis de admiterea la facultate a fiicei, sau tocmai pentru că ar considera că o reuşită ar fi cel mai minunat cadou, frumoasa actriţă împlineşte 41 de ani. Să-i urăm tot binele din lume, multă sănătate, bucurii enorme lângă cei dragi, cât mai multe roluri în teatru şi film şi, evident, baftă la Bac şi la admitere Ariadnei! La mulţi ani, Adriana Titieni!

Alte stiri din Calendar

Ultima oră