Astăzi e ziua ta, Ada Milea

05 Aug 2016 | scris de Alex Revenco
Astăzi e ziua ta,  Ada Milea

Expansivă, surprinzătoare şi irezistibilă în acelaşi timp, Ada Milea este o prezenţă absolut aparte, unică, pe scena românească. Spectacolele ei, cu o pronunţată notă personală sunt alcătuite din pastille de atitudine, textele sau versurile fiind acompaniate de chitară, rezultatul fiind ceva între muzică şi teatru.

Născută la Târgu Mureş, Ada Milea a făcut Liceul "Liviu Rebreanu" din Bistriţa ( profilul fizică-chimie) şi a absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureş (secţia actorie). Antivedetă, bistriţeanca nomadă este peste tot, în Bucureşti, Cluj, Târgu Mureş, Timişoara sau Iaşi, acolo unde are treabă. A realizat coloana sonoră pentru nenumărate spectacole de teatru şi a fost răsplătită cu "Premiul special al juriului" la Festivalul Internaţional de Teatru de la Piatra-Neamţ, pentru muzica din "Eu, când vreau să fluier, fluier", regia Th. Cristian Popescu, "Premiul special al juriului" la Festivalul HUMORROR pentru muzica spectacolului "Trilogie belgradeană" de Biljana Srbljanovic, regia Theodor Cristian Popescu, "Premiul criticii" la Gala UNITER -2006, "Premiul special pentru muzica de teatru" la Gala UNITER 2008, etc.

A înregistrat discurile Aberatii sonore, Apolodor, Republica Mioritică România, No Mom's Land, Absurdistan, De ce fierbe copilul în mămăligă, Quijote, Quixote (english version), - Nasul, Inventar, Insula (cu Alexandru Balanescu), Alcool, Cântece de iarnă.

Pentru că astăzi, Ada Milea împlineşte 41 de ani, îi spunem din toată inima La multi ani!

Şi în loc de încheiere, iată ce ne-a spus Ada: “E bine și la 41 de ani, pentru că încă nu-s 42. Sau 43. Dar o să fie bine și atunci, pentru că încă nu vor fi 44. E plin de cifre pe planeta asta! Sper că „dincolo” nu există numere. Pentru așa un rai să tot mori! Nu e rău la 41 de ani. În 41 de ani ai timp să întâlnești o mulțime de oameni și să uiți o mulțime de întâlniți. Greu e doar cu cei care dispar fără să-i uiți și nu-ți rămâne decât să speri că te-așteaptă într-o lume fără cifre”.

Alte stiri din Calendar

Ultima oră