Zece orase istorice pe care trebuie sa le vizitezi in aceasta vara. Culmea, Bucurestiul nu se numara printre ele!

15 Mai 2015
Zece orase istorice pe care trebuie sa le vizitezi in aceasta vara. Culmea, Bucurestiul nu se numara printre ele!
Vara este tot mai aproape si toata lumea isi face planuri de vacanta. Anul acesta merita sa va petreceti timpul liber in cele mai importante zece orase istorice din Europa.

Bruges – Belgia
Orasul este recunoscut pentru centrul sau istoric inclus in patrimoniul mondial UNESCO si datorita caruia pastreaza un aer medieval. Metropola belgiana contine multe atractii turistice, printre care Catedrala Sf. Salvator si Piata Pielarilor, acolo unde se gasesc multe restaurante bune si o atmosfera boema. Burges poate fi vizitat in orice moment al anului, dar vara pare anotimpul ideal pentru a rataci pe strazile pietruite ale orasului.

Cracovia - Polonia
Este un oras plin de istorie si a fost capitala Poloniei in perioada evului mediu. Se numara printre singurele orase poloneze care nu au fost distruse de catre nemti in al doilea razboi mondial, ceea ce inseamna ca ale sale cladiri istorice sunt inca intacte. Kazimierz, vechiul cartier evreiesc, este foarte bine conservat. Alte atractii istorice pe care nu trebuie sa le ratati sunt Castelul Wawel, piața principală, Bazilica Sf Maria si Fabrica Oskar Schindler. Cracovia este un oras care trebuie vizitat doar mergand pe jos.

Colmar – Franta
Localitatea alsaciana este destinatia perfecta pentru o vacanta de vara. Puteti petrece zile minunate in jurul centrului istoic. Orasul este considerat capitala vinului alsacian. Muzeul Unterlinden, situat intr-o manastire catolica din secolul al XIII-lea, si centrul politic si administrativ din perioada medievala se numara printre atractiile turistice.

Dubrovnik – Croatia
Combinația perfectă dintre soare, distracție și istorie. Dacă esti in cautarea unor peisaje uimitoare într-un oraș cu o o istorie bogata, atunci Dubrovnik este pentru tine! Orasul este cunoscut pentru centrul vechi si are o gamă largă de clădiri istorice bine conservate. Turistii pot vizita Fort Lovrijenac, cetatea si teatrul din vestul orasului, Stradun, strada principală care trece prin orașul vechi, și, de asemenea, zidurile de apărare ale Dubrovnikului.

Copenhaga – Danemarca
Vara este anotimpul perfect pentru a vizita acest oras prietenos. Copenhaga este minunata tot timpul anului, dar vara parca prinde viata datorita numeroaselor festivaluri care au loc in timpul sezonului estivat. Baruri si restaurante primitoare sunt peste tot in centrul metropolei daneze, insa nu trebuie sa ratati nici Castelul Rosenborg sau Gradinile Tivoli. Copenhaga este, de asemenea, un oraș extrem de prietenos pentru bicicliști.

Edinburgh – Scotia
Scotia nu este cunoscuta pentru zilele sale cu soare, dar exista o multime de lucruri care pot fi facute vara la Edinburgh. Capitala Scotiei este impartita in doua: orasul vechi medial si orasul nou. Cele mai faimoase atractii din oras sunt Edinburgh, Palatul Holyrood si Catedrala Sf. Giles. Turistii se pot plimba prin gradina botanica din oras sau pot merge in excursie la misticul si faimosul Arthur’s Seat. Edinburgh este renumit pentru Festivalul de la Edinburgh Fringe, care are loc în luna august!

La Valletta, Malta
Capitala Maltei este cea de-a doua cea mai sudica capitala dintre tarile Uniunii Europene, eea ce inseamna ca locul este perfect pentru a merge acolo si a te bucura de razele soarelui. La Valletta este plina de cladiri istorice din secolul al XVI-lea. Vara, plimbarea ideala se intinde pe malul marii, prin centrul istoric, acolo unde exista o sumedie de baruri si restaurante excelente. Atracțiile turistice cele mai populare sunt palatul Casa Rocca Piccola, Catedrala Sf. Ioan si Muzeul Național de Arheologie. Există, de asemenea, numeroase variante pentru a pleca intr-o excursie cu barca pe Marea Mediterana.

Bath – Anglia
Orașul Bath este renumit pentru istoria si arhitectura sa. Centrul sau face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Turistii se pot delecta cu baile in stil roman, asa ca daca esti interesat de o vacanta la spa, acest oras este varianta ideala. Alte atractii istorice sunt circul si muzeul de moda.

Tallinn – Estonia
Este capitala Estoniei si reprezinta o alegere excelenta pentru cei care vor sa evadeze intr-un oras plin de istorie. Centrul vechi are strazi pietruite si cladiri medievale, fiind parte a patrimoniul mondial UNESCO. Orasul vechi se imbina perfect cu influentele culturii moderne. Catedrala Sf. Maria, Castelul Glehn si Turnul Fat Margaret sunt cateva dintre atractiile turistice.

Roma – Italia
Reprezinta paradisul istoric absolut. Vaticanul si Colosseum sunt atractiile istorice clasice, dar cel mai frumos la Roma este faptul ca va puteti plimba pe strazi si desfata cu file de istorie. Forul Roman, centrul vechi al Romei, este foarte bine conservat si nu reprezinta altceva decat Roma Antica. Pentru gurmanzi, restaurantele din Piata Navona sunt perfecte.  

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră