Strada Sforii din Braşov devine muzeu în aer liber

08 Aug 2018 | scris de Istvan Deak
Strada Sforii din Braşov devine muzeu în aer liber Galerie foto (2)

Strada Sforii din Braşov, una dintre cele mai înguste din Europa de Est, va deveni muzeu în aer liber prin implementarea proiectului ''Sfoara Braşovului'', care se va desfăşura în perioada 8 august - 15 septembrie 2018. 

Strada Sforii va fi amenajată pentru a găzdui expoziții, mini-concerte, concursuri pentru lucrări de artă, evenimente pentru tineri si copii și alte activități culturale, informează bzb.ro.

Asociația Împreună pentru Dezvoltarea Comunității – AIDC din Brașov în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și cu Direcția Județeană pentru Cultură Brașov începe implementarea proiectului „Sfoara Brașovului”, finanțat din bugetul municipiului Brașov, prin Programul proiecte culturale – 2018. Valoarea totală a proiectului este de 125.675 lei, din care finanțarea de la bugetul local, prin Ghidul de finanțare al proiectelor culturale, este de 99.983 de lei, potrivit sursei citate.

„În perioada 8 august – 15 septembrie 2018 readucem strada Sforii în atenția brașovenilor și vizitatorilor orașului, dându-i o înfățișare nouă cu ajutorul artei și imaginației”, a anunțat conducerea asociației.

Vizitatorii braşoveni şi turiştii îşi pot scrie impresiile pe un panou de sticlă transparentă de şase metri pătraţi, care va fi amplasat de-a lungul unuia dintre pereţii străzii. Artiştii locali vor marca cele 23 de ferestre care dau spre stradă prin lucrări de pictură murală, iar acoperişurile şi jgheaburile clădirilor vor fi reparate, astfel încât Muntele Tâmpa va putea fi admirat şi fotografiat din unghiuri neobişnuite. O instalaţie urbană cu simbolul sforii, care va fi amplasată la intrarea dinspre strada Cerbului, va semnaliza strada şi va oferi cadrul pentru fotografii deosebite, cu perspectiva străzii Sforii pe fundal.

În perioada amenajărilor, strada Sforii va fi parţial accesibilă publicului vizitator.

Strada Sforii din Braşov, inclusă de publicaţia 'Huffington Post' în topul celor mai înguste străzi din lume, este una dintre cele mai căutate artere de către turiştii care vizitează oraşul, scrie agerpres.ro. Construită în secolul al XV-lea, ca un coridor de urgenţă pentru pompierii cetăţii medievale Braşov, strada Sforii are între 110 şi 135 de centimetri lăţime şi 83 de metri lungime. Este situată între străzile Cerbului şi Poarta Schei.

Străduţa a fost restaurată în anul 2003 pentru a arăta ca în urmă cu 100 de ani. Pereţii clădirilor care străjuiesc obiectivul turistic au fost renovaţi, stâlpii de iluminat au fost schimbaţi cu unii cu aspect medieval, pe care s-au montat felinare. De asemenea, a fost schimbat pavajul. Vizitatorii acestui obiectiv turistic trebuie să ştie că se află destul de aproape de Piaţa Sfatului, de Biserica Neagră, Bastionul Ţesătorilor, de Muzeul Casa Junilor sau Masivul Tâmpa. 

CREDIT FOTO: Marina Constantinoiu

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră