Oraşe din Germania despre care turistul obişnuit din România nu a prea auzit. Vei fi cucerit!

10 Ian 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Oraşe din Germania despre care turistul obişnuit din România nu a prea auzit. Vei fi cucerit! Galerie foto (37)

Sigur, ca turist în Germania, tentaţia e să vezi marile oraşe. Pentru că toţi prietenii tăi şi-au făcut o poză cu turnul de televiziune din Alexanderplatz, la Berlin, toţi s-au lăsat cuceriţi de Frankfurt am Main şi de Koln, toţi s-au dus la Munchen, la Oktoberfest, dar şi la Hamburg.

Dar Germania înseamnă, turistic vorbind, mult mai mult decât marile oraşe. Sunt zeci de localități mici, fermecătoare, în care timpul pare să fi stat în loc sau în care pur şi simplu te simţi pe platoul de filmare, realitatea îţi pare un decor de film. Sunt locuri în care ţi se opreşte respiraţia, iar ochii ţi-o iau razna, disperaţi să surprindă fiecare detaliu. Locuri în care te simţi personaj dintr-o carte cu poveşti.

Rothenburg ob der Tauber, Monschau, Celle, Weimar, Giengen an der brenz, Bamberg, Quedlinburg, Heidelberg, Trier şi lista poate continua.

Monschau, pe care vi-l prezentăm acum prin lentilele camerei foto a unui telefon mobil Huawei P9 Lite 2017 (imagini needitate -n.r), se află în apropierea graniţei cu Belgia, şi de aceea arhitectura oraşului este o combinaţie fericită între una specific germană şi una franţuzească, elegantă şi relaxată. 

Oferind o panoramă urbană medievală, cu străduţe pietruite şi înguste, căsuţe ca în poveşti, culori şi eleganţă, Monschau este un pol cultural al unei întregi regiuni, precum şi una dintre destinaţiile de vacanţă şi unul dintre punctele de atracţie pentru turişti.

Sigur că iarna puteţi vizita Târgul de Crăciun din Monschau şi că oraşul îşi are farmecul lui, dar vă garantăm că vara e o adevărată nebunie de culoare, când toate restaurantele şi cafenelele scot mesele şi scaunele afară, pentru a-şi îmbia clienţii.

Cum frumos este şi toamna, când nu mai este foarte aglomerat, dar multitudinea de culori este la fel de ameţitoare.

Aveţi la dispoziţie hoteluri de 4 stele, pensiuni cochete, pensiuni confortabile, dar şi posibilitatea de a petrece vacanţa în familie la fermă, într-o casă cu gazde, în grup, sau în diferite hosteluri şi chiar un camping.

Imaginile sunt suficiente pentru a vă convinge să scoateţi harta, să căutaţi Monschau şi să vă faceţi calcule.

Şi, după ce v-aţi delectat plimbându-vă un pic ochii prin Monschau, aruncaţi un ochi şi aici. Un text despre o localitate care ar fi rămas banală, neştiută de turişti, dacă nişte localnici nu ar fi avut ambiţii mari şi idei strălucite. Mörsdorf (Hunsrück) este o comună din landul Renania de Nord, Germania.Cel mai probabil nu aţi auzit de ea, dacă nu locuiţi în Germania şi nici nu sunteţi vreun turist atipic, mereu în căutare de locuri prea puţin cunoscute de tour-operatori.

Ei, bine,  Mörsdorf a devenit o atracţie turistică de top, cu bani din energii regenerabile. Întreaga poveste o puteţi citi AICI. Lectură plăcută!

Ar fi greu să găsești un oraș mai fermecător decât Quedlinburg! Străzile înguste și pietruite sunt "căptușite" cu peste 1300 de case pe jumătate din lemn.

Din fericire, orașul a supraviețuit războiului fără să fie deteriorat și a fost conservat şi preţuit şi în perioada Republicii Democrate Germane (RDG), fiind acum un adevărat magnet pentru turişti, datorită aerului său medieval. Oraşul este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO.

O altă adeărată bijuterie este Wernigerode, care se află la o distanţă destul de mică de Quedlinburg. Străzi înguste, căsuţe ca în poveşti, cu mult lemn, păstrate cu sfinţenie şi îngrijite, te îmbie să te rătăceşti prin oraşul vechi şi să nici nu îţi doreşti să mai pleci de acolo.

Clădirea în stil gotic a Primăriei (Rathaus) a fost construită în secolul al XVI-lea şi se află în piaţa centrală, printre clădiri elegante, demne de un prosper oraş burghez.

Germania este o ţară cu oraşe fermecătoare, cu multe obiective turistice şi o gastronomie recunoscută. O altă tentaşţie este să mergi pe Traseul romantic şi să ajungi şi pe Valea Moselului. 

Trier are numeroase atracţii romane bine conservate, care merită explorate. Dintre acestea, cea mai renumită este spectaculoasa poartă fortificată Porta Nigra, construită în secolul al II-lea şi inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Koblenz găzduieşte două dintre cele mai impresionante fluvii din Europa: puternicul Rin şi maiestuosul Mosel. Acest oraş vechi frumos este unul dintre cele mai bune locuri de unde turiştii îşi pot începe expediţia pe Valea Moselului. Unul dintre obiectivele turistice pe care nu trebuie să le rataţi este Colţul german sau Deutsches Eck, punctul care separă râurile Rin şi Mosel.

Construit pe şapte dealuri, oraşul bavarez Bamberg este unul pe care nu ai cum să îl ratezi dacă vizitezi Germania. Aflat printre cele mai frumoase oraşe din Germania, Bamberg este recunoscut pentru cultura sa pentru bere, dar şi pentru oraşul vechi care se află pe lista UNESCO. 

Să nu rataţi primăria, care este construită pe o insulă, casele pescăreşti de pe malul râului Regnitz, precum şi catedrala construită prin secolul al XI-lea care este una dintre cele mai frumoase din ţară.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră