Bucureştiul, printre primele 10 cele mai ieftine oraşe din lume

22 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Bucureştiul, printre primele 10 cele mai ieftine oraşe din lume

Bucureştiul se numără printre cele mai ieftine oraşe de lume, conform unui clasament al Economist's Inteligent Units Worldwide Cost of Living, şi recomandate să fie vizitate în 2017 de The Telegraph.

Capitala României ocupă locul 10 din cele 22 ale clasamentului celor mai ieftine oraşe din lume. Este singurul oraş european din acest clasament care merită scos în evidenţă, precizează The Telegraph.

În prezentarea oraşului, se spune că, deşi trecutul comunist al oraşului îţi sare încă în ochi, cum ar fi Palatul Parlamentului, sunt multe altele de văzut în Bucureşti. Deşi autorul admite că Bucureştiul nu are frumuseţea celorlalte capitale est-europene, la 25 de ani de la "Revoluţia sângeroasă", oraşul se mândreşte cu cafenele culturale aglomerate, muzee şi clădiri vechi, în ciuda eforturilor buldozerelor lui Ceauşescu de a le demola.

De altfel, imaginea care însoţeşte textul despre Bucureşti nu este Palatul Parlamentului, devenit un fel de simbol, ci Arcul de Triumf din Bucureşti.

Bulgaria, capitala ţării vecine, se află pe ultimul loc al clasamentului, iar primul loc este ocupat de Almati din Kazahstan, prezentat ca un oraş excentric, în care dacă aţi ajuns nu trebuie să rataţi instrumentele muzicale populare de la Muzeul Kazahstan.

Top 10 cele mai ieftine oraşe din lume

1.  Almati, Kazahstan

2 .Lagos, Nigeria

3. Bangalore, India

4. Karachi, Pakistan

5. Mumbai, India

6. Chennai, India

7. Alger, Algeria

8. Kiev, Ucraina

9. New Delhi, India

10. Bucureşti, România

Locurile următoare sunt ocupate de Pretoria-Africa de Sud, Caracas-Venezuela, Lusaka-Zambia, Damasc-Siria, Teheran-Iran, Iohanesburg-Africa de Sud, Katmandu-Nepal, Asuncion-Paraguai, St. Petersburg-Rusia, Riad- Arabia Saudită, Panama City-Panama şi Sofia-Bulgaria.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră