Aceasta este vacanta de care vei deveni dependent. Experimenteaza libertatea intr-o vacanta pe yacht!

10 Iun 2015
Aceasta este vacanta de care vei deveni dependent. Experimenteaza libertatea intr-o vacanta pe yacht!
Sa stai la bloc si sa mergi in vacanta intr-un hotel doar ca sa te lauzi apropiatilor ca ai fost la “all inclusive” si ai avut termopane nu se cheama vacanta. O vacanta in adevaratul sens al cuvantului inseamna sa te debarasezi total de grijile si obiceiurile cotidiene, sa nu mai iei cu tine nimic din ceea ce intalnesti zi de zi, sa-ti iei familia si pe cei dragi si sa ajungi intr-un loc in care sa nu-ti mai pese de nimic. Iar acest lucru nu este deloc greu de realizat.

Romanii se inghesuie in vacanta printre blocurile cu piscine din Bulgaria, pe plajele si tavernele din Grecia sau la regimul ultra all-inclusive din Turcia. Uitati-va in aceasta perioada la fotografiile care apar pe Facebook si o sa vedeti ca asa este. Si toata vara numai asa o sa fie. Este suficient sa deschizi contul de Facebook si afli imediat meniul restaurantelor din hotelurile in care merg romanii in vacanta.

Multi spun ca o vacanta cu pensiune completa inseamna déjà prea mult pentru ca nu faci altceva decat sa-ti construiesti programul in functie de orarul meselor. Daca asa stau lucrurile, inseamna ca atunci cand te duci la all-inclusive se cheama ca ti-ai luat o vacanta in care uiti de dieta si te pui pe ingrasat. Sa se mai odihneasca organismul de la atatea alimente sanatoase. Simte si stomacul nevoia unor zile cu activitate intensa.

Va deranjeaza toate astea, v-ati saturat de ele si va doriti o vacanta in care sa nu stati toata ziua la soare si sa mancati, atunci trebuie sa incercati cea mai tare iesire din cotidian. O vacanta pe mare. Nu este vorba de o croaziera pe un vapor urias, unde iarasi se mananca intr-o saptamana cat pentru un an intreg.

Grecia, Italia, Croatia, Malta, Insulele Azore, Thailanda, Capul Verde, Insulele Canare, Bahamas sau Insulele Virgine Britanice sunt doar cateva dintre destinatiile propuse de Yachting Lifestyle. Sigur ca nu vei ajunge sa-ti petreci vacanta intr-un loc exotic la acelasi pret pe care il dai pentru un sejur in Bulgaria. Insa ofertele nu sunt deloc de speriat.

Pentru perioada iulie - septembrie, cele mai bune oferte sunt in Grecia, Croatia, Italia sau Malta, acolo unde va puteti petrece o vacanta de o saptamana pe un velier. Costa in jur de 600 de euro de persoana si pretul include cazarea pe un velier de lux cu tot cu skipper (comandant) timp de o saptamana, servicii de consultanta in alegerea traseului, asigurarile necesare, lenjeria, echipament pentru snorkeling si o barcuta suplimentara cu motor . In acest pret nu sunt incluse transportul pana la portul de plecare, taxele locale pe care ambarcatiunea trebuie sa le mai plateasca acolo unde andocheaza, inchirierea echipamentului pentru scufundari, combustibilul pe care ambarcatiunea il consuma, masa si vizitarea obiectivelor turistice locale. A sarit pretul cam sus? Nici vorba! Pretul nu depaseste pe cel al unei vacante all inclusive la un resort de top, dar experienta este total diferita. Imagineaza-ti ca vizitezi la bordul unui superb velier 6 insule din coasta Amalfi. ca iti bei cafeaua dimineata la bordul unui yacht, ancorat intr-un port elegant in insula Capri. Imagineaza-ti ca scapi de aglomeratie si galagie, esti doar tu, impreuna cu prietenii tai si faceti baie si plaja intr-un golf pustiu cu ape azurii si transparente din Croatia!

“Noi ne ocupam de tot ceea ce au nevoie clientii pentru a avea parte de o experienta de neuitat. Am avut clienti care au venit cu noi prima oara intr-o astfel de vacanta , erau cam reticenti la inceput, iar acum sunt la a patra vacanta cu noi. In functie de destinatie si de dorintele clientilor, vacantele se pot desfasura ori pe velier, ori pe catamaran. Pentru a oferi servicii complete, avem colaborari cu agentiile de turism, impreuna cu care oferim inclusiv transportul pana in portul in care se gaseste yachtul. Acest gen de vacanta se adreseaza oricui, indiferent de varsta. Au fost cazuri in care au venit familii sau grupuri de prieteni, dar au fost si multe situatii in care au venit persoane singure, care s-au cunoscut cu ceilalti membrii ai grupului abia in intalnirile de socializare si informare pe care noi le organizam cu grupurile inainte de plecare”, spune Alina Bota, Managing Partner Yachting Lifestyle.

“Anul acesta avem destul de multi turisti interesati de acest gen de vacanta, atat grupuri sau cupluri de toate varstele cat si parinti cu copii , tatal cu fiul, care asa isi petrec astfel vacantele. Vacantele pe yacht sunt adevarate experiente, atat pentru adulti cat si pentru copii “ , spune Alice Udrea, specialist in turism, blogger si manager al unei agentii de turism.

Daca pentru aceasta vara v-ati facut planuri déjà, nu este nici o problema. Puteti incerca o vacanta pe un velier chiar si iarna. In octombrie, cand la Bucuresti se strica vremea, puteti pleca timp de o saptamana in Thailanda sau in decembrie, cand romanii isi fac planuri pentru sarbatori, in Republica Capului Verde. Costul unei saptamani la bordul unui yacht in astfel de destinatii exotice este sub 800 euro/persoana. Daca va ingrijoreaza costul sau durata transportului, puteti alege Insulele Canare, insulele ‘’primaverii vesnice”, aflate la 3 ore ze zbor de Bucuresti. Ganditi-va doar la fotografiile pe care le veti posta pe Facebook in timp ce prietenii pe care ii aveti in tara isi vor curata masina de bruma.

“Yachturile pe care noi le punem la dispozitia clientilor nostri sunt modele noi. Avem un standard minim si nu ne abatem de la el pentru ca este vorba, in primul rand, de siguranta clientilor nostri si apoi de confort. Ne dorim ca turistii care vin cu noi in vacante sa traiasca doar experiente placute si sa se bucure de o vacanta in conditii de lux. In ceea ce priveste mancarea si bautura, in portul de plecare se face aprovizionarea barcii cu tot ceea ce este necesar pentru o saptamana de vacanta. Yachturile au bucatarii dotate cu vesela si toate conditiile pentru gatit, iar pe punte sau in sufrageria yachtului se poate manca. Timp de o saptamana barca devine o vila plutitoare si platforma de plaja. Peisajul se schimba zilnic, iar marea devine piscina proprie. Daca vrei sa te relaxezi si sa te odihnesti cu adevarat in vacanta, nu ai nevoie de cineva care sa-ti spuna ce si cand sa faci, asa ca nu exista reguli in ceea ce priveste programul. Echipajul decide impreuna programul zilnic, care se desfasoara mai mult pe uscat decat pe mare. Navigam doar cateva ore pe zi, pentru a ne deplasa de pe o insula pe alta. Vedem in fiecare zi o alta insula, unele pustii, altele locuite, sunt insule in care vizitam obiective turistice, facem shopping, savuram bucataria locala la restaurantele si tavernele din zona, exploram imprejurimile. Sunt zile in care ancoram in golfuri superbe, facem baie, plaja, scufundari si ne bucuram de libertate si de intimitate”, afirma Alina Bota.

Numarul celor care fug de vacantele clasice este tot mai mare. Experienta pe mare este unica si merita incercata. Va fi suficienta o singura astfel de iesire pentru a deveni dependent de senzatia de libertate pe care ti-o da o vacanta pe mare. Vacantele pe yacht sunt noul trend pe piata vacantelor din Romania. Pana la urma, de ce sa stai toata vacanta intr-un singur loc, in aglomeratie si cu program fix plaja-masa-piscina, cand ai putea sa te bucuri de libertate, sa vizitezi 5-6 insule superbe intr-o saptamana, yachtul sa-ti devina vila de lux plutitoare si marea piscina?

Pentru a te bucura de intimitatea si libertatea pe care ti le ofera o astfel de vacanta, nu e nevoie sa fii proprietarul unui yacht, ci poti sa apelezi la o companie de chartering pentru a inchiria un yacht pe perioada vacantei. Yachting Lifestyle este prima agentie romaneasca de chartering ce ofera servicii de inchirieri de yachturi cu vele peste tot in lume. Vacantele pe yacht sunt potrivite atat pentru cei singuri, cat si pentru cupluri sau pentru familiile cu copii.

Alte stiri din Calatorii

Ultima oră