Fermierii își pot cumpăra utilaje în leasing, prin noul PNDR

05 Aug 2015
Fermierii își pot cumpăra utilaje în leasing, prin noul PNDR
Fermierii își pot cumpăra utilaje în leasing, prin noul PNDR (Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020). În vechiul PNDR, din cauza unor probleme legate de regimul proprietăţii, achiziţiile în leasing nu erau considerate cheltuieli eligibile.

“Achiziţiile de utilaje agricole în leasing au devenit eligibile în noul PNDR, cu condiţia ca la sfârşitul perioadei de monitorizare, care este de 5 ani, benefeciarul să devină proprietarul bunului achiziţionat în leasing (un proiect are 3 ani pentru finalizarea implementării şi 5 ani de monitorizare-expunere)”, a confirmat Mihai Herciu, directorul AM-PNDR din cadrul Ministerului Agriculturii, într-o întâlnire cu presa la Constanţa.

Acest lucru este valabil pe toate măsurile care implică achiziţia de echipamente.

Noul program PNDR 2014-2020 însumează 9,46 de miliarde de euro, din care 8,13 miliarde de euro reprezintă contribuția europeană și 1,34 miliarde de euro contribuția de la bugetul de stat. Cei care doresc să acceseze fonduri europene nerambursabile pentru agricultură și dezvoltare rurală au posibilitatea să depună proiecte pe noile măsuri din PNDR 2014-2020 începând cu 1 iulie 2015. Toate ghidurile de finanțare cu noile măsuri din PNDR 2014-2020 au fost publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii și al AFIR.

Alte stiri din Business

Ultima oră