Radu Gheţea nu mai este preşedintele ARB! Funcţia acestuia a fost preluată de Sergiu Oprescu

14 Mai 2015
Radu Gheţea nu mai este preşedintele ARB! Funcţia acestuia a fost preluată de Sergiu Oprescu
 Asociația Română a Băncilor (ARB) are, de astăzi, un nou președinte. Sergiu Oprescu, preşedintele Alpha Bank l-a înlocuit pe Radu Ghețea, care va rămâne preşedinte de onoare al ARB, după ce a deţinut timp de 15 ani a fost preşedintele Consiliului director al Asociaţiei. 

Sergiu Oprescu este al doilea preşedinte al ARB care provine de la Alpha Bank. Dealtfel acesta a ajuns preşedintele băncii greceşti, după ce Gheţea s-a mutat la conducerea CEC Bank. Radu Gheţea, unul dintre cei mai longevivi bancheri români din sistemul bancar, va fi înlocuit şi de la conducerea CEC Bank, după ce BNR va valida propunerea Ministerului Finanţelor. Noul preşedinte al CEC Bank va fi Enache Jiru, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

"ARB a votat componența Consiliului Director ca urmare a expirării mandatelor unor membri. Adunarea Generală a Asociației a hotărât numirea lui Sergiu Oprescu în funcția de președinte al Consiliului Director și a lui Cătălin Vasile Pârvu, Gabriela — Ștefănia Gavrilescu, Luminița Delia Runcan în calitate de membri ai Consiliului Director", se arată într-un comunicat de presă al ARB.

 Conducerea executivă este asigurată de președintele executiv, Florin Dănescu. Vicepreședintele Consiliului Director va fi desemnat de membrii Consiliului în prima ședință. Consiliul Director este organul deliberativ și Decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani.

"Conducerea ARB va avea un rol proactiv în comunicarea cu stakeholderii sistemului bancar. Pentru a îndeplini misiunea asumată de Asociația Română a Băncilor de a promova Interesele membrilor săi și de a contribui la dezvoltarea sectorului bancar", a declarat Sergiu Oprescu, președintele Consiliului Director al ARB. (V.B.)

Alte stiri din Business

Ultima oră