Mici business-uri garantate #smartfm

24 Mai 2017
Mici business-uri garantate #smartfm

De-a lungul vremii, Tucă şi Manole, realizatorii emisiunii “Marius FM” la Smart FM, au adus în atenţia “neascultătorilor” câteva iniţiative particulare promiţătoare, afaceri mici cu şanse reale de succes, conduse de oameni serioşi, de care, bucureştenii au nevoie (şi de afaceri, şi de oameni serioşi). 
Aici veţi găsi, lista acestor mici companii, garantate Smart FM:

-  La Pravalescu este un magazin de delicatese din zona Piaţa Amzei (str Mendeleev 33)), unde bucureştenii pot găsi (inclusiv de porc de Mangalita, pui, curcan, raţă, gâscă, bibilică), mezeluri făcute după reţetele tradiţionale, chifteluţe, dulceţuri, siropuri, prăjituri de casă şi tot felul de astfel de  produse fără chimicale. Sandvişurile “La Pravalescu” sunt absolut extraordinare. 

- Createur5dEmotions este un boutique parfumerie de nişă, situat pe stradă Doamnei nr. 5. destinat unui public care apreciază sau doreşte să descopere parfumeria artizanală. Nu este vorba de un magazin obişnuit, ci de un univers al mirosurilor şi al bijuteriilor “altfel” şi, odată ce-i treci pragul, Alexandra Paven le descrie istoria, face recomandări, astfel că relaţia devine, în timp, pe nesimţite, una de prietenie.

- nasulrosu.com furnizează săptămânal, prin abonament, legume şi verdeţuri de la fermă în conversie ecologică, crescute în mod responsabil, fără pesticide, îngrăşăminte de sinteză, stimulatori sau alte bazaconii. Fermă se află în localitatea Palanca şi poate fi vizitată. Detalii pe site.

- La mymaia.ro găsiţi pâine bună, cu gustul autentic al pâinii dospite o noapte întreagă. Se foloseşte, pentru pregătirea ei, maia în loc de tradiţională drodie. Făină albă folosită provine de la o moară mică şi este neaditivata, iar cea integrală este deasemeni neaditivata, fiind obţinută în urmă măcinării lente la o moară piatră pe piatră. Prin măcinarea lentă nu se alterează calităţile boabelor de cereale. Magazinul este situat pe stradă Albac nr 21A.

- A.R.C. Bakery se află pe stradă Alexandru Constantinescu în incinta Comitetului Olimpic Sportiv Român, este o brutărie, patiserie şi bistro. Pâinea şi produsele de patiserie se pregătesc doar cu făină franţuzească, iar brutarul are 30 de ani de experienţă în domeniu. Eclerurile, de vreo opt feluri, nu trebuie ratate! 
 
- La Livadacuceai.ro găsiţi nu doar ceaiuri, ci şi cafea şi accesorii. Ceaiul este expresia unui stil de viaţă, iar în magazin găsiţi tot felul de sortimente, cunoscute şi mai puţin cunoscute, mai scumpe sau mai ieftine, dar toate cu o aromă şi un gust deosebit. Magazinul se află în Băneasa Shopping City, iar pe site găsiţi mai multe detalii despre cum puteţi achiziţiona produsele. 

- Cele mai bune bomboane de ciocolată din lume le găsiţi la Venchi. Compania îşi are sediul în Castelletto Stura (Cuneo) şi este singurul laborator de fabricare a dulciurilor din Italia care şi-a păstrat tradiţia neschimbată de-a lungul timpului, adică din 1878. În magazin, aflat în Piaţă Presei Libere 3 – 5, găsiţi şi o îngheţată foarte gustoasă, cu diverse arome.

- Pasterra, Strada Banul Antonache 29,  este un local cu o atmosfera extraordinara, in care sunt servite paste proaspete italienesti cu sosuri home-made. Preparatele “vedeta” sunt pastele cu trufe proaspete, gatite dupa retete originale. Gasiti la pasterra si o selectie de vinuri si deserturi pe care merita sa le comandati.

- La Madison Perfumery descoperiti parfumuri pe care nu le gasiti in alte magazine de profil. Doamnele stiu foarte bine ca nu este suficient sa folosesti un parfum de top, secretul este ca mirosul sa fie deosebit, special, nu o uniforma pe care o poarta toata lumea. Madison a fost gandit pentru astfel de persoane. Tot aici gasiti si farduri, precum si bijuterii deosebite.

Brutăria artizanală Artos se află pe strada Thomas Masaryk 4, un loc în care găsiţi nu doar pâine cu maia, ci o seamă de specialităţi, începând cu plăcinte de tot felul şi terminând cu salam de biscuiţi sau brownies. Cozonacii sunt o fineţe. Aţi mai mâncat cataif în ultima vreme? Găsiţi la Artos. alături de bruschetta sfiziose ☺, cu roşii, mozzarella şi pesto sau specialităţi greceşti.

- Tot cu bruă[rie artizanală, dar şi cu tot felul de răsfăţuri franţuzeşti se ocupă Pain Plaisir. Este vorba de o afacere în plină dezvoltare, pentru că produsele sunt extreme de gustoase şi apreciate. Pâinea, croissantele şi tartele sunt pregătite cu ingrediente fine, făină adusă de la o moară din Franţa, unt franţuzesc folosit fără zgârcenie, precum şi seminţe şi fructe achiziţionate din surse de încredere. Adresa este str. Barbu Delavrancea 1.

- PATCHOULI Flowers este un altfel de concept de florărie. Veţi găsi în Piaţa Dorobanţi nr. 6 o varietate de flori şi de culori pe care nu le veţi întâlni în altă parte. Buchetele sunt împachetate diferit, în concordanţă cu evenimentul la care participaţi sau de persoană căreia doriţi să le oferiţi. Şi este de la sine înţeles că florile pe care le dăruiţi nu sunt doar un gest de curtoazie, ci şi o carte de vizită a celui care le alege. Tot ce înseamnă nou şi de bun gust în domeniul floral, la nivel internaţional, poate fi găsit la Patchouli Concept Store.

Alte stiri din Business

Ultima oră