Aici îți poți lua primul job cu un salariu de 600 de euro net

28 Ian 2016
Aici îți poți lua primul job cu un salariu de 600 de euro net


Un tânăr care a învățat programare singur, acasă, și demonstrează deschidere pentru a-ți adăuga cunoștințe noi poate să intre pe piața muncii cu un salariu de 600 de euro, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO și cofondator al producătorului de software Zitec, scrie wall-street.ro.
Zitec este o companie de IT din cu acționariat românesc, în care lucrează în jur de 100 de angajați. Compania caută în fiecare an oameni noi, specialiști și începători.
”Pe cei care vin direct din facultate, fără experiență, la primul job, îi angajăm cu salarii de 600-700 de euro. Iar salariile pentru specialiști sar și de 2.000 de euro net", a explicat Alexandru Lăpuțan.
Atunci când angajează începători, compania se uită, mai degrabă, la potențialul lor decât la studiile absolvite.
”Când vorbim de angajații entry-level, important este să reușim să identificăm potențialul de a lucra în această piață, pasiunea pentru programare apare destul de devreme în viața oamenilor. Studiile de profil îl ajută să înveâe programare în mod mai structurat, însă nu toate limbajele se învață toate în facultăți. Candidatul trebuie să aibă cunoștințe de programare, să învețe ușor orice limbaj și să fie capabil să îți rezolve problemele singur”, a arătat Florentina Greger, head of HR al Zitec.

Locuri de muncă disponibile în 2016

Zitec vrea să angajeze anul acesta aproximativ 40 de persoane, însă obiectivul principal al companiei este să îi rețină pe oameni în companie, în condițiile în care aceștia sunt ”vânați” de competitori.
”Anul 2015 nu a fost exact cel pe care ni l-am dorit, ne-am dorit să găsim mai mulți colegi, pe care sper acum să îi găsim în 2016. Nu am atins obiectivele de retenție din păcate, am avut o fluctuație mai mare decât aveam de obicei. Mulți nu s-au potrivit culturii noastre și au plecat chiar imediat imediat după perioada de probă sau după șase luni. Trebuie să fim în continuare mai selectivi la angajare”, a precizat CEO-ul companiei.

Alte stiri din Business

Ultima oră