Ion Țiriac a fost detronat. Cine e acum cel mai bogat român

12 Sep 2019 | scris de Mediafax
Ion Țiriac a fost detronat. Cine e acum cel mai bogat român

Programatorul român Daniel Dines, fondatorul şi directorul general al companiei IT UiPath, apare pe coperta ediţiei americane a revistei Forbes, românul fiind numit primul miliardar în boţi (roboţi software) într-un articol cu titlul „Şeful boţilor”.

Românul deţine în prezent peste 20% din compania UiPath, potrivit interviului acordat Forbes.

Compania IT este evaluată la 7 miliarde de dolari, după ultimele investiţii obţinute de la finanţatori.

Aşadar, după calculele Forbes, Dines ar deţine o avere de cel puţin 1.4 miliarde de dolari, depăşindu-l astfel pe Ion Ţiriac, care are o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, conform celui mai recent top Forbes al celor mai bogaţi oameni din lume.

Daniel Dines, în vârstă de 47 de ani, nu a inventat tehnologia RPA (robot process automation), dar deja s-a poziţionat în fruntea clasamentelui al companiilor din acest domeniu. 

În urmă cu doi ani, atunci când investitorii europeni au evaluat compania la 110 milioane de dolari, UiPath era un start-up mai puţin cunoscut, având doar 150 de angajaţi.

Momentan, sediul principal al companiei se află într-un zgârie nori impresionant, situat pe celebrul Park Avenue din Manhattan, New York. Peste 3.000 de angajaţi lucrează acum pentru compania lui Dines, având peste 30 de sedii în întreaga lume, scrie Forbes. 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Business

Ultima oră