Fosta clădire a Ambasadei SUA, scoasă la vânzare pentru 7,5 milioane de euro

31 Ian 2016
Fosta clădire a Ambasadei SUA, scoasă la vânzare pentru 7,5 milioane de euro


Vila are 49 de camere, dispuse pe o suprafata de 2.500 mp si a fost construita in anul 1936.


Edgar Mavrocordat, diplomat roman, a fost reprezentantul Romaniei la Viena in perioada 1911-1916. El descindea din ramura moldoveana nobila a familiei Mavrocordatilor, fiind stranepotul lui Constantin Mavrocordat (1711-1769), domnitor regent in mai multe randuri in Tarile Romane.


Edgar Mavrocordat a fost diplomatul roman care in cadrul unei audiente speciale solicitate Ministerului de Externe Austro-Ungar, a inmanat in seara zilei de 27 august 1916 nota prin care Romania declara formal razboi Imperiului Austro-Ungar, pentru „infaptuirea unitatii sale nationale”. Nota a fost primita de secretarul de serviciu la Ministerul de Externe, deoarece ministrul de Externe austro-ungar, Stephan Burian, lipsea.


Conform datelor reprezentantilor Regatta Real Estate, pe nisa de lux, preturile medii de vanzare au scazut cu aproximativ 30%.


Vila Vintila Bratianu, din centrul Capitalei, la vanzare pentru circa 4 milioane de euro


Vila Vintila Bratianu, situata in zona Gradina Icoanei din Capitala, este una din cele mai sobre si impunatoare constructii din Bucuresti. Realizata de arhitectul Petre Antonescu, vila a fost construita pentru a fi resedinta lui Vintila Bratianu, fiul omului politic Ion C. Bratianu.


Cu o suprafata de circa 1.700 mp, vila pastreaza si acum o sobrietate demna de istoria la care a fost martora. Ornamentata cu lambriuri si plafoane de lemn, arcade decorate cu lemn sculptat, parchet de lemn masiv, candelabre de alama, vitralii originale, ochiuri de geam sablat, semineu, corpuri de mobilier originale care au supravietuit trecerii timpului, vila are silueta unui conac fortificat din secolul al VIII-lea din Tara Romaneasca. Imobilul a fost recent restaurat de arhitecta Cristina Woinaroski, autoarea cartii “Lotizarea si Parcul Ioanid”, si a fost scoasa la vanzare pentru un prêt de 3,9 milioane de euro.


Vintila Bratianu a succedat fratelui sau Ionel Bratianu la conducerea Partidului National-Liberal, a fost Ministru de Finante in 1916-1917 si 1922-1926 si presedinte al Consiliului de Ministri in 1927-1928. In perioada 1907-1910, Vintila Bratianu a fost primarul general al Capitalei si poate fi considerat unul dintre autorii morali ai proiectului de parcelare a fostei Gradini Ioanid, unde pe unul din loturi si-a ridicat propria casa.


Resedinta se compune dintr-un corp principal si un corp secundar ce comunica intre ele, ambele alcatuite din: subsol, parter, etaj, mansarda si pod. Subsolul este destinat spatiilor tehnice si depozitarii, accesul facandu-se atit din interior cit si din exteriorul casei. Parterul cuprinde: hol central, birou, biblioteca, salon, salonas, si se continua cu corpul secundar, dedicat spatiilor de servicii: bucatarie, oficiu, spalatorie, anexe. Etajul este alcatuit din: dormitoare, bai, garderobe. La mansarda se gasesc alte dormitoare si un spatiu deschis. Vila este prevazuta cu o scara principala centrala ce permite comunicarea intre parter si etaj si o scara secundara, ce face legatura intre toate nivelurile.


Compania Regatta Real Estate a fost infiintata in 1993 de catre omul de afaceri Eduard Uzunov. Regatta Real Estate a incheiat anul 2014 cu afaceri de aproximativ 600.000 de euro, conform datelor raportate la Ministerul de Finante.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Business

Ultima oră