Demisia lui Ponta are efecte pe piața interbancară. Un euro a sărit de 4,44 lei

04 Noi 2015
Demisia lui Ponta are efecte pe piața interbancară. Un euro a sărit de 4,44 lei
Moneda euro a explodat pe piața interbancară, dupa ce premierul Victor Ponta a anunțat că demisionează. În acest moment un euro se tranzacționează la 4,44 lei.
 
La ora 10:00, cursul interbancar se afla în jurul valorii de 4,43 lei/unitate. O oră mai târziu, imediat după anunțul făcut de la Palatul Victoria, moneda unică a ajuns la 4,445 lei/unitate, iar tendința este de creștere.

Gestul lui Ponta vine după ce aseară, mii de români au protestat în Capitală cerând demisii la nivel înalt după tragedia din clubul Colectiv.

Victor Ponta a anunțat că și-a depus mandatul din funcția de prim-ministru, implicit și pe cel al Guvernului, dar că își va continua activitatea în această funcție până la formarea noului Cabinet, după manifestările de marți seara din București.
 
"Până la momentul formării unui nou guvern, în urma discuției între președinte și partidele parlamentare, ne îndeplinim atribuțiile de fiecare zi și, imediat ce noul guvern va fi instalat, putem să predăm o situație economică și socială mult mai bună decât cea pe care am preluat-o", a conchis Ponta.
 
Guvernul se va reuni la ora 16:00, în ședință, iar membrii coaliției de guvernare se vor întâlni la ora 13:00.
 
Demisia lui Ponta a fost anunțată cu puțin timp înainte de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Alte stiri din Business

Ultima oră