Ce conţine prospectul emisiunii de titluri de stat pentru populaţie

05 Iun 2015
Ce conţine prospectul emisiunii de titluri de stat pentru populaţie
Ministerul Finanțelor Publice a publicat prospectul emisiunii de titluri de stat, în cadrul programului FIDELIS - primele obligațiuni pentru persoane fizice, emise prin Bursa de Valori București.
Prospectul emisiunii poate fi consultat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.
Aşa cum a anunţat ministrul de resort Orlando Teodorovici, valoarea nominală a unui titlu de stat va fi de 1.000 de lei. La data solicitării prin completarea formularului de subscriere, persoanele fizice vor indica nivelul dobânzii la care doresc să cumpere titluri de stat, care trebuie să fie cuprins în intervalul 1,75% - 2,15% pe an. Dobânda plătită investitorilor va fi fixă, nivelul acesteia urmând a fi stabilit și comunicat de către MFP la momentul alocării emisiunii, în data de 22 iunie 2015.
Titlurile sunt emise pe o perioadă de doi ani, emisiunea fiind scadentă la data de 25 iunie 2017.
Ministerul Finanţelor enumeră şi avantajele plasării economiilor în titluri de stat. Investiții sunt sigure şi garantate integral de statul român. Titlurile de stat din cadrul programului FIDELIS vor fi listate la Bursa de Valori București și vor putea fi vândute în orice moment la un preț transparent. Valorile la care acestea vor fi tranzacționate la Bursa de Valori București pot fi mai mari sau mai mici decât valoarea nominală. Nu în ultimul rând, veniturile aferente dobânzii și tranzacționării titlurilor de stat nu sunt impozabile.
Titlurile de stat din cadrul programului FIDELIS vor putea fi cumpărate în perioada 8 - 19 iunie 2015, prin instituțiile de credit BCR, BRD și Raiffeisen Bank sau prin orice intermediar autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, participant la sistemul de tranzacționare al Bursei de Valori București, care a semnat Angajamentul privind prevederile prospectului de emisiune. (V.B.) 

Alte stiri din Business

Ultima oră