Banca Românească a fost amendată cu 40.000 de lei și obligată să modifice 27.000 de contracte de credit. Ce spune banca

10 Aug 2015
Banca Românească a fost amendată cu 40.000 de lei și obligată să  modifice 27.000 de contracte de credit. Ce spune banca
Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, Marius Dunca, a anunțat că Banca Românească a fost amendată cu suma de 40.000 lei, pentru încasare nelegală de comisioane. Banca a încasat comisioane ilegale petru două tipuri de credit: ipotecar și de nevoi personale.

Totodată, banca a mai fost obligată să modifice 27.000 contracte până pe 3 septembrie.

Reacția Băncii 
Reprezentanții băncii susțin într-un comunicat că au luat act de decizia ANPC: “dorim să facem câteva precizări cu privire la modul în care instituția a interpretat implementarea Ordonanței de Urgență 50/2010 de catre Banca Românească. Implementarea OUG 50 de către Banca Românească a avut drept scop alinierea denumirii comisioanelor, conform cadrului legislativ, dar păstrând esența economică a acestora. Mai mult, Banca Românească nu a comisionat adițional clienții ai căror contracte au fost modificate în 2010. În acest moment, am inițiat demersul de contestare a proceselor verbale și a ordinelor emise de ANPC pentru spețele menționate în cadrul deciziei instituției, rezervându-ne dreptul ca, în funcție de soluția judecatorească, să reversăm operațiunile efectuate în urma implementării măsurilor ANPC și să evaluăm consecințele economice ale acestor măsuri cu inițierea unor proceduri judiciare de recuperare.”

Alte stiri din Business

Ultima oră