Atenţie la pozele de vacanţă!!! Facebook te poate lasa fără despăgubiri în caz de furt din locuinţă

30 Apr 2015
Atenţie la pozele de vacanţă!!! Facebook te poate lasa fără despăgubiri în caz de furt din locuinţă
În sfârşit eşti în vacanţa pe care o planifici de atâta timp, peisajul din jurul tău îţi taie răsuflarea iar mâncarea din farfurie şi berea rece ţi se par numai bune de pozat şi postat pe Facebook sau Instagram? Înainte să apeşi butonul “Post” sau cel de check-in ai face bine să te gândeşti un pic.

Postările pe reţelele de socializare din timpul vacanţelor sunt deja considerate în Marea Britanie un stimulent pentru hoţii din locuinţe şi, în consecinţă, reprezintă un act de neglijenţă din partea locatarilor unui imobil. În Marea Britanie, companiile de asigurare obişnuiesc să verifice conturile de Facebook ale clienţilor care au avut locuinţele sparte. Cei care au postări publice despre vacanţele în care se află au surpriza de a rămâne fără despăgubiri, deoarece nu au fost suficient de atenţi în protejarea bunurilor lor.

Campanie de informare

Şi în România se poate întâmpla acelaşi lucru. Cu o mică diferenţă: Poliţia este cea care instrumentează dosarul şi vă verifică postările de pe reţelele sociale.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a derulat, la nivel naţional, în ultimii patru ani mai multe campanii de informare a populaţiei cu privire la prevenirea criminalităţii, inclusiv a furturilor din locuinţe, potrivit portalului 1asig.ro. Printre sfaturile oferite în cadrul acestor campanii se număra şi unele care au legătură cu vacanţele, perioade când proprietarii pleacă de acasă, locuinţele devenind astfel vulnerabile. IGPR recomandă celor care pleacă în concediu să nu comunice date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Aceste aspecte trebuie discutate doar cu cei în care proprietarii au încredere şi care pot veni zilnic să ridice corespondenţa, lăsând astfel impresia de casă locuită. De asemenea, compania recomandă evitarea postărilor pe site-urile de socializare a imaginilor din care să reiasă că proprietarii deţin în casă bunuri de valoare.

 

Alte stiri din Business

Ultima oră