Un român i-a propus soției să facă schimb de parteneri, apoi i-a spart nasul. Cazul a ajuns în presa austriacă

09 Aug 2015
Un român i-a propus soției să facă schimb de parteneri, apoi i-a spart nasul. Cazul a ajuns în presa austriacă
Proces inedit la Tribunalul din Viena. Doi români, soț și soție, s-au dat reciproc în judecată pentru violență domestică. Cu fiecare înfățișare, cazul începe să semene cu o comedie grotescă. “Mariajul dintre Gabriel și Laurenția B. este un caz clasic de violență în familie, în care femeia a trebuit să își ascundă mereu rănile, până când agresiunile s-au înmulțit și au culminat cu ruperea nasului”, susține avocata soției, Monika Ohmann, în fața judecătoarei Gerda Krausam.

Bărbatul de 39 de ani se consideră nevinovat și susține că acuzațiile sunt nefondate. “Ea încearcă să obțină un verdict favorabil care să îi ofere o poziție avantajoasă într-un proces de partaj foarte controversat”, susține Gabriel, citat de Der Standard.

El consideră că femeia urmărește averea sa, muzeologul având trei restaurante și o locuință privată în România.

În 2005, pe când ea avea doar 19 ani, cei doi s-au căsătorit și au urmat doi copii. „Certurile au început în 2010, când am hotărât să încercăm și schimbul de parterneri. Dar ea a început să mă înșele constant și asta a dus la discuții tensionate“, povestește el.

În 2012, el a intentat acțiunea de divorț, pe care nu a dus-o la capăt, deși, în mod bizar, în același an, soția a obținut un ordin de restricție împotriva sa. El povestește că în 2014 s-au împăcat.

“În 2014 ne-am certat doar de două ori”, a declarat Gabriel. “Remarcabil. Un mariaj impecabil“, a comentat judecătoarea, ușor plictisită, stârnind amuzamentul celor din sală.

La finalul lunii octombrie, femeia a ajuns la spital cu nasul spart și mai multe hematoame pe față, iar de atunci lucrurile nu au avut cale de întoarcere.

“A fost o ceartă când am găsit poze cu administratorul site-ului ei în telefonul ei personal. De supărare, am aruncat telefonul de perete. Apoi ea s-a apropiat de mine și am crezut că vrea să mă pupe. Dar nu, m-a mușcat cu bestialitate de obraz, iar eu din reflex am împins-o și ea a căzut. Am fotografii cu mușcătura”, se apără bărbatul.

El s-ar fi deplasat la clinica unde lucrează soția sa și ar fi amenințat un medic să nu mai intervină în relația lor, altfel îi va spune soției acestuia că are o aventură. „Nu l-am înjurat, nu i-am spus cuvinte obscene și nici nu l-am amenințat că nasul lui va fi următorul“, se apără acesta.

Ca martor-cheie a fost citat și medicul în cauză. Acesta susține că a observat rănile de pe fața soției încă din 2013, însă acestea s-au înmulțit în 2014, confirmând astfel ipoteza lansată de victimă, că ar fi fost agresată lunar.

În urma depoziției unui martor, instanța a stabilit că situația financiară a familiei este foarte bună. În anul 2014 au fost în vacanță la Abu Dhabi, Zanzibar, Worthersee și în Bulgaria, iar fotografiile postate pe Facebook arată o familie fericită.

“Nu, nu. M-a bătut tot timpul. SMS-ul că o să ajungă după gratii și nu o să mai vadă copiii este scos din context”, reacționează prompt Laurenția.

Pentru a pune sub semnul îndoielii credibilitatea victimei, avocata bărbatului apelează la contul de Facebook al acesteia. “Când ați dobândit masteratul în management sanitar?”, întreabă avocata.

“Ce relevanță are întrebarea? Am început studiile, e învățământ la distanță, dar nu acesta este subiectul”, răspunde iritată femeia.

Aflată la capătul răbdarii, judecătoarea a fixat un nou termen în care vrea să afle părerile mai multor angajați ai clinicii în privința rănilor de pe fața femeii, dar și părerea bonei familiei, dacă nu cumva Laurenția era personalitatea dominantă din cadrul relației.

 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră