Ultimii păgâni ai Europei - FOTOGRAFII INEDITE

27 Aug 2015
Ultimii păgâni ai Europei - FOTOGRAFII INEDITE
Despre Mari, o populație de aproximativ jumătate de milion de oameni, se spune că sunt ultimii păgâni din Europa. Se crede că s-au stabilit în zona fluviului Volga din Rusia, în urmă cu câteva mii de ani. Credința Mari nu cunoaște în mod tradițional nici scripturi scrise și nici edificii sacre, "Natura este templul nostru" - este deviza lor. 
 
Pentru a adora zeii, membrii Mari fac rugăciuni în plantații sacre, în timpul unor sărbători includ ucideri rituale ale animalelor, ca sacrificiu.
Există mai multe dispute în zilele noastre dacă acest mod de viață mai este justificat. 

În Mari-El, zona tradițională a Mari, religia lor este recunoscută ca fiind una dintre cele trei credințe tradiționale, împreună cu creștinismul și islamul. Credința Mari a fost recuperată remarcabil de la sfârșitul Uniunii Sovietice.

Fotografa rusă Tatiana Plotnikova a documentat comunitatea Mari într-o serie de imagini inedite. Născută în Leningrad, Rusia, a absolvit contabilitate și audit la Universitatea de Economie din Sankt Petersburg. În 2008 a studiat la Facultatea de Fotojurnalism din Petersburg în grupul lui Serghei Maximishin.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră