Viața bate filmul. A asistat la propria ”înmormântare”, după ce ucigașilor plătiți li s-a făcut milă de ea

11 Feb 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Viața bate filmul. A asistat la propria ”înmormântare”, după ce ucigașilor plătiți li s-a făcut milă de ea


Totul a început în ziua în care Noela Rukundo s-a dus în Burundi pentru a asista la funeraliile soacrei, ultima persoană căreia i s-a adresat cu ”mamă”, după cum a mărturisit pentru BBC.
În momentul în care se pregătea să se culce, soțul ei a sunat-o, mirat că aceasta avea de gând să se bage în pat așa devreme. A sfătuit-o să iasă afară, să ia niște aer, când a aflat că aceasta nu se simțea chiar bine. Ea l-a ascultat și a ieșit. Dar când a deschis ușa s-a trezit nas în nas cu un bărbat înarmat, care și-a îndreptat pistolul spre ea.
Femeia a fost luată pe sus, dusă cu mașina într-o clădire unde a fost legată de un scaun. A aflat rapid identitatea celui care a comandat faptele. ”M-au întrebat ce i-am făcut acestui bărbat, de ce vrea să fiu ucisă? Și le-am răspuns:'Care bărbat? N-am avut nicio problemă cu nimeni!', așa că bărbații mi-au spus că e vorba despre soțul meu”, povestește aceasta.
Un șoc pentru Noela. Mai ales când i-a auzit vocea soțului ei când cerea să fie ucisă. ”I-am auzit vocea. Am auzit-o. Am avut impresia că o să-mi explodeze capul”, a mărturisit ea. ”Știam că este un bărbat violent. Dar nu îl credeam capabil să mă ucidă. Îl iubeam din toată inima!”.
Spre marea sa surpriză, răpitorii au anunțat-o că nu o vor ucide, pentru că ei nu se ating de femei și de copii. Au profitat doar să stoarcă niște bani de la soțul ei, lăsându-l să creadă că au și executat-o.
Așa că liberă, ea s-a putut întoarce în Australia, unde a constatat că soțul ei a informat comunitatea în legătură cu ”decesul” doamnei.
Noela Rukundo s-a prezentat atunci la propriile funeralii și a așteptat ca soțul ei, însoțit de un grup de persoane, să își facă și el apariția la ”tristul” eveniment.
”I-a fost frică, nu-i venea să-și creadă ochilor. S-a îndreptat spre mine, încet, ca și când mergea pe sticlă pisată”, povestește ea. ”M-a atins pe umăr, a tresărit. Se mira că eu sunt, era surprins că trăiesc”, povestește ea. ”S-a pus pe urlat: Îmi pare rău pentru ce am făcut!”, adaugă ea.
Bărbatul a fost condamnat la nouă ani de închisoare de justiția din Melbourne. A mărturisit că a făcut ce a făcut din gelozie.
Din categoria ”unde dai și unde crapă”, Noela Rukundo, în loc să fie compătimită de comunitatea sa, a fost exclusă din aceasta, pentru că a fost considerată responsabilă de încarcerarea soțului ei. Așa că acum a început o nouă viață, după cum a mărturisit pentru BBC.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră