O româncă a fost declarată moartă de mama ei în Germania, dar a apărut peste un an în Turcia

08 Mai 2017
O româncă a fost declarată moartă de mama ei în Germania, dar a apărut peste un an în Turcia

Au trecut mai bine de două decenii de la o crimă oribilă, care a îngrozit locuitorii din Erlbach, Germania. În pădurea din apropriere au fost găsite două trupuri neînsuflețite: două tinere.

Nici până astăzi, anchetatorii nu au aflat cine sunt făptășii, dar nici măcar identitatea victimelor. Mai mult, nici acum nu se știu condițiile exacte în care au murit cele două fete. Tot ce se știe este că în momentul găsirii cadavrelor, cele două erau de decedate de 6-10 săptămâni. Comisarul de caz Peter Timko este încă tulburat de incapacitatea de a avansa. “Analiza oaselor a stabilit că cele două provin din estul Europei”, susține Timko, pentru Donaukurier.

În 2011 au apărut primele semnale că se va face lumină în acest caz. Ani la rând anchetatorii au bănuit că victimele provin din România. O mamă, a cărei fiica era dată dispărută în România, a venit în Germania pentru a compara proba ei ADN cu cea a victimelor. Rezultatul a șocat pe toată lumea: una dintre victime este chiar fiica ei.

Singura problemă este că, peste un an, fiica româncei a apărut în Turcia, cât se poate de vie. Este neclar dacă anchetatorii s-au grăbit să închidă astfel cazul, cert este că au admis ulterior că se produsese o eroare în timpul analizelor ADN. Martori din orașul Ingolstadt au mărturisit că le-au văzut pe cele două femei în mai multe magazine din oraș, însă nu au putut oferi informații care să ducă la avansarea anchetei.

Un taximetrist își aduce aminte că au fost clientele sale într-o seară și le-a lăsat în aproaprierea unui Mercedes negru, unde au urcat alături de alți doi bărbați. “Un alt bărbat și-a notat numărul mașinii fiindcă i s-a părut dubios, însă ne-a dat datele abia după 15 ani. Nu ne-a ajutat să avansăm, dar stai și te întrebi cât de pasivi pot fi oamenii uneori. De aceea facem încă o dată apel la toți cei care au orice fel de informații, să se prezinte imediat și să le divulge, ca să scape de povara pe care o duc de două decenii”, solicită Timko.

Cazul a fost preluat de anchetatori din Munchen, care reanalizează probele cu tehnologia de ultimă generație. “Poate găsim totuși probe ADN ale făptașului, iar dacă îl avem deja în baza noastră de date pentru comiterea unui alt delict, atunci avem șanse să elucidăm și cazul”, speră Peter Timko.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră