Părinți, ATENȚIE! O nouă modă face ravagii printre adolescenți. Ce-și fac tinerii cu bună știință (VIDEO)

16 Aug 2015
Părinți, ATENȚIE! O nouă modă face ravagii printre adolescenți. Ce-și fac tinerii cu bună știință  (VIDEO)
O nouă modă nebună a apărut în rândul adolescenților și face ravagii pe internet. Tinerii care nu-și permit un aparat dentar au început să-și lege dinții cu benzi elastice de diferite grosimi și culori, scrie Metro.

Specialiștii avertizează că aceas obicei nesănătos este foarte periculos, poate răni grav gingia, cei care o folosesc riscând să rămână fără dinți.

Zeci de filmulețe cu adolescenți care își leagă dinții cu aceste benzi elastice au apărut pe internet, protagoniștii îndemnând și alți tineri să facă același lucru.

Moda pare să fi "prins" deocamdată doar în Statele Unite, acolo unde costul unui aparat dentar poate ajunge la 5.000 de dolari.

"Pare foarte ademenitor faptul că ai putea să-ți miști singur dinții, fără să mai folosești aparatul dentar, însă, trebuie știut că atunci când miști un dinte, coloarea acestuia se poate schimba pentru că ai deteriorat alimentarea cu sânge. De asemenea, vei avea probleme cu gingiile. Când sunt supuse unei presiuni, sângele este oprit, ceea ce va schimba forma gingiei și va duce la apariția infecției", a declarat stomatologul american Juan Rendon.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră