Nebunie sau filosofie dusă la extrem? A vrut să fie capră. Şi i-a reuşit, timp de o săptămână

15 Aug 2015
Nebunie sau filosofie dusă la extrem? A vrut să fie capră. Şi i-a reuşit, timp de o săptămână
Timp de o săptămână, britanicul Thomas Thwaites a trăit ca o capră. Așa că s-a integrat într-un grup de capre din Alpi, în Elveția, stând în patru labe, la propriu. Desigur, și-a montat niște proteze atât la mâini, cât și la picioare, pentru a putea face experiența cât mai autentică, integrându-se astfel în grupul de rumegătoare, scrie 7sur7.be.

El recunoaște, însă, că experiența nu a fost ușoară, căci s-a temut de multe ori să își urmeze ”suratele”, de teamă că va cădea și, neputându-și folosi mâinile, se va lovi de o stâncă.

”Toate astea vin dintr-un sentiment copilăresc, că a fi 'un animal non-uman' este mai pașnic și mai simplu”, crede el.

Ideea i-a venit când își privea câinile, dar și nepoata. ”Mi-am zis că trebuie să fie nostim să fii animal”, explică britanicul.

Și adaugă că experiența sa a fost ”pașnică”. ”Această situație îți permite să te debarasezi de stres și de frustrarea vieții cotidiene, să nu te mai preocupi de bani, de familie sau de orice altceva”, adaugă el.

El a explicat, într-o notă oarecum filosofică, pentru un jurnalist de la Mashable:”Scopul meu era să mă rup de durerea și de stresul deplinei conștiințe, de a fi capabil să regret trecutul și să mă îngrijorez pentru viitor”.

Experiența lui va ajunge într-o expoziție, în septembrie, la Londra, când fotografii care ilustrează acest act ieșit din comun vor fi expuse pentru public. (M.C)


Alte stiri din Bizar

Ultima oră