Ofensiva împotriva construirii în România a celei mai mari moschei din Europa continuă. Oamenii bat cruci pe teren, preoții le sfințesc (VIDEO)

18 Sep 2015
Ofensiva împotriva construirii în România a celei mai mari moschei din Europa continuă. Oamenii bat cruci pe teren, preoții le sfințesc (VIDEO)
O sută de cruci au fost bătute pe terenul care urmează să găzduiască cea mai mare moschee din Europa. Oamenii s-au strâns la ceas de seară, fiecare purtând o cruce, pe care au înfipt-o pe terenul viran. Din imagini reiese că oamenii au beneficiat de sprijinul Bisericii, un preot fiind prezent la ineditul protest, fața bisericească oficiind chiar și o slujbă.

Gestul oamenilor a fost primit cu entuziasm pe rețelele de socializare, felicitându-i pentru fapta lor. Imaginile au ajuns și în presa internațională, unde au primit aceleași comentarii pline de același entuziasm. Discuțiile se îndreptau către istoria României și rezistența la invaziile imperiului otoman.



Recent, mai multe persoane au recurs la un gest extrem, îngropând doi porci pe terenul respectiv, în speranța că vor spurca terenul și moscheea nu se va mai construi. Din păcate, și ei au preoți, care pot sfinți sau purifica la fel ca ai noștri.



Turcia va construi la Bucuresti un mare complex cultural care va contine si o moschee de peste 2000 de locuri. E de fapt prima moschee adevarata construita in capitala, celelalte moschei din oras fiind amenajate in cladiri care initial au avut o alta destinatie.

Moscheea va fi construita pe o suprafata de circa 13.000 de metri patrati iar complexul in mijocul caruia va fi ridicata va mai contine si o scoala de studiu a Coranului dar si o biblioteca ce va contine carti stiintifice si religioase.

Decizia construirii acestei moschei a fost luata de autoritatile romane in urma vizitei presedintelui Erdogan la Bucuresti, în mandatul fostului președinte Traian Băsescu. Guvernul a concesionat o suprafata de teren pe Bulevardul Expozitiei. Potrivit planuluin de constructie, moscheea de la Bucurest va fi cel mai mare lacas de cult musulman  din Europa crestina.

 
Ofensiva împotriva construirii în România a celei mai mari mos...Ofensiva împotriva construirii în România a celei mai mari moschei din Europa continuă. Oamenii bat cruci pe teren, preoții le sfințesc (VIDEO) Mai multe: ---> http://www.mariustuca.ro/bizar/moschee-bucuresti-16752.html

Posted by MT News on Friday, September 18, 2015

Alte stiri din Bizar

Ultima oră