FENOMEN MISTERIOS în Venezuela. Este singurul loc de pe Terra unde se întâmplă asta! Oamenii de ştiinţă caută explicații (VIDEO)

17 Aug 2015
FENOMEN MISTERIOS în Venezuela. Este singurul loc de pe Terra unde se întâmplă asta! Oamenii de ştiinţă caută explicații (VIDEO)
Pe Terra există un loc unde, în fiecare an, se produce un fenomen spectaculos, unic în lume: fulgerul Catatumbo. 
 
La gura de vărsare a râului Catatumbo în Lacul Maracaibo din Venezuela, au loc furtuni pe durata a 260 de zile pe an, zona fiind lovită de 28 de fulgere pe minut. Anual, se înregistrează în jur de 1,2 milioane de fulgere care au o intensitate ce le face vizibile de la distanţe de până la 400 de kilometri distanţă.
 
Pentru eternele fulgere, oamenii de știință încă mai caută explicații. Ei cred că la originea fenomenului natural s-ar afla fie o cantitate mare de metan în regiune, fie puternicul vânt din Anzi.
 
"O mulțime de locuri în care se produc aceste fulgere sunt legate și de modul în care se prezintă terenul. Cu astfel de văi, adâncituri sau vârfuri muntoase nici nu este de mirare că sunt generate culoare pe care circulă curenții", a declarat pentru BBC News dr. Daniel Cecil de la Centrul Climatic de Hidrologie Globala.
 
Organizaţiile ecologiste au început o campanie pentru trecerea în patrimoniul mondial UNESCO a acestui fenomen unic. Anul acesta, fulgerele de la Catatumbo au fost incluse in Cartea Recordurilor, detronând orașul Kifuka din Congo, unde în decursul unui an s-au înregistrat 158 de fulgere.

Citeste si:
COMPLET GOL! Întâmplarea care a ȘOCAT un cuplu ce dormea liniștit în propriul pat! (VIDEO)

Ai softuri instalate ILEGAL? Trebuie să ȘTII ASTA, înainte de a instala WINDOWS 10!
 
 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră