Unde a ajuns şi Facebook ăsta... Scoaterea din lista de prieteni a unui coleg, hărţuire la locul de muncă

25 Sep 2015
Unde a ajuns şi Facebook ăsta... Scoaterea din lista de prieteni a unui coleg, hărţuire la locul de muncă
O femeie din Australia, care şi-a scos o colegă din lista de prieteni de pe Facebook după o dispută de serviciu, a fost găsită vinovată de hărţuire la locul de muncă de un tribunal local, scrie telegraph.co.uk. 

Sentinţa fost dată de un tribunal local pentru conflicte de muncă, iar "condamnata" este administratorul unei agenţii imobiliare, Lisa Bird. Motivaţia instanţei a fost că, prin decizia de a o scoate din lista de prieteni pe Rachel Roberts, Bird a dovedit lipsă de maturitate emoţională şi un comportament excesiv.

Totul a pornit în momentul în care Rachel Roberts, agent imobiliar, s-a plâns şefului agenţiei că proprietăţile pe care le intermedia nu era expuse cum trebuie. Lisa Bird, soţia şeful agenţiei, a acuzat-o pe Rachel Roberts că se comportă ca o şcolăriţa care dă fuga cu pâra la profesoară.

Rachel Roberts a părăsit biroul plângând şi apoi a verificat dacă Lisa Bird a postat pe Facebook vreun comentariu legat de incident. În loc de comentariu, ea a descoperit că Lisa Bird a şters-o din lista de prieteni.   

“Acest gest al doamnei Bird arată lipsă de maturitate emoţională şi este un indiciu de comportament excesiv ”, a decis tribunalul. “Comentariul cu şcolăriţa reprezintă o abordare inadecvată a relaţiei cu doamnei Roberts şi a fost provocator şi respingător. Susţin ideea că doamna Bird a folosit ocazia de a o îndepărta pe doamna Roberts când a scos-o din lista de prieteni ca şi cum nu ar plăcea-o şi ar prefera să nu aibă de-a face cu ea", a motivat judecătorul.

Rachel Roberts  s-a mai plâns şi că Lisa Bird  nu i-a răspuns la salut şi că nu i-a dat documente interne care în mod normal trebuie să ajungă la tot personalul. instanţa a emis un ordin prin care cere încetarea hărţuirii la locul de muncă.

Experţii susţin însă nu orice ştergere a unui prieten din lista Facebook reprezintă automat hărţuire. "Instanţa nu a statuat că dacă ştergi un prieten din listă se consideră hărţuire la locul de muncă. Instanţa nu a făcut altceva decât să descopere un model de comportament excesiv, ostil, care, de-a lungul a doi ani, s-a transformat în hărţuire la locul de muncă", a declarat pentru ABC News avocatul Josh Bornstein.

Citiţi mai multe ştiri din Bizar!

Alte stiri din Bizar

Ultima oră