De la Talula Does the Hula From Hawaii până la Joacă Bine Mirel. Care este cel mai neobișnuit prenume din lume?

23 Sep 2015
De la Talula Does the Hula From Hawaii până la Joacă Bine Mirel. Care este cel mai neobișnuit prenume din lume?
Lipsă de inspirație sau extravaganță, mulți părinți par în pană de idei când vine vorba despre alegerea numelui pentru odrasla lor. Cele mai neobișnuite prenume din România sunt Struț Modest, Rândunel Pisică, Carmen (băieți), Artaxerxe, Exacustian, Bred Pit, Mucea Zinel sau Joacă Bine Mirel.  

Putem să stăm liniștiți, sunt puțini care se pot mândri cu așa artilerie grea. Jurnaliștii de la revista Focus au întocmit o listă a celor mai neobișnuite prenume din lume. Cap de listă pentru Germania este o familie care în 1983 și-a numit fiul Pumuckl.

Americanii sunt mai inventivi. În decembrie 2014, Jack Daniels și soția sa din Louisiana și-au numit băiatul nou născut Jim Beam. Să ne mai mirăm că pe unchiul băiatului îl cheamă Johnny Walker?

În Noua Zeelandă, un cuplu a fost oprit în instanță să își numească primul născut Stallion. La fel ca în Germania, în Noua Zeelandă părinții au interdicție prin lege să dea un nume denigrator copiilor lor.

Din cauza prenumelui, o fată minoră și-a dat în judecată părinții în 2008. Judecătorul din Wellington a decis să îi decadă din drepturi pe părinții lui Talula Does the Hula From Hawaii, tocmai din cauza numelui. Fetița a primit oportunitatea de a-și alege un nou nume. 

În 1950, concernul Pepsi a devenit naș al unui copil din Hamburg, după ce părinții au decis să o numească Pepsi-Carola. De ziua ei și de Crăciun, fata primea cadouri de la producătorul de băuturi răcoritoare și nu s-a arătat niciodată deranjată de prenumele ei.

Un tribunal din Austria a permis ca numele de Rapunzel, Sultan și Napoleon să fie accesibil pentru copii.

Ca fapt divers, cel mai răspândit prenume din lume este Mahommed, iar cel mai răspândit nume de familie este Chang.

Părinții unei fetițe s-au lovit de încrâncenarea judecătorilor francezi din Valenciennes. Aceștia le-au interzis să își numească fetița Nutella, considerând că este un nume denigrator. Astfel, părinții s-au mulțumit doar cu Ella.

În anii 80 s-a iscat o întreagă isterie în rândul părinților din Berlinul de Est, care doreau să își numească băieții Winnetou. Unul dintre ei a ajuns un ortoped de renume în Berlin.

De curând, autoritățile germane au eliminat interdicția pentru prenume precum: Bluebell, Nussi, Harmonie, Buckminster, Milka, Sunshine, Courage și Sheriff.

 

 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră