Cele mai înspăimântătoare ORAŞE-FANTOMĂ ale lumii (FOTO)

11 Aug 2015
Cele mai înspăimântătoare ORAŞE-FANTOMĂ ale lumii (FOTO)
 Cine ştie dacă fantomele sunt reale, dar dacă există, cu singuranţă locuiesc în aceste oraşe înspăimântătoare.

Vorbim despre oraşe abandonate după al doilea război mondial, sau despre o insulă bântuită de spiritul unei fete moarte, pur şi simplu de locuri pe care dacă ai curajul să le vizitezi, aventura din vacanţă nu va lipsi cu siguranţă.

Iată câteva dintre cele mai „fioroase” oraşe

Hashima Island, Japonia



Această insulă de pe coasta Nagasaki a fost abandonată de mai bine de 30 de ani, de când Mitsubishi şi-a închis minele, în 1974. Insula a fost părăsită cu aşa repeziuciune că, multe dintre lucrurile personale ale locuitorilor au rămas în clădiri.

Bodie, California



Acesta este un veritabil oraş – fantomă a unei foste mine de aur din california. Calea ferată a fost abandonată încă din 1917, după o scădere drastică a profiturlui din minerit. Oraşul a câştigat rapid statutul de oraş – fantomă. Locul este deschis vizitatorilor şi este cu atât mai interesant noaptea, când misterul creşte şi mai mult.

St. Elmo, Colorado




Aici au locuit apropae 2000 de oameni. Calea ferată care a servit mina a fost închisă în 1922, dar locuitorii oraşului nu plecat imediat. Multe din clădirile reprezentative pentru epoca Wild West sunt încă foarte bine păstrate.

Pyramiden, Norvegia



În 1927, oraşul a fost vândut de către Suedia Uniunii Sovietice. Deşi a avut mai bine de 1000 de locuitori, în momentul în care porţile minei s-au închis, în doar câteva luni, oamenii au abandonat oraşul. În Pyramiden se poate ajunge cu barca, existând chiar şi un mic hotel şi un muzeu.

Pripyat, Ucraina



Pripyat a fost al nouălea oraș nuclear din fosta Uniune Sovietică, fiind înfiinţat pentru a servis Centrala Nucleară de lşa Cernobîl, aflată în apropiere. Înainte de accidentul de la Cernobîl, peste 49.000 de oameni locuiau în Pripyat. La două zile după dezastru, întreaga populaţie era deja evacuată. Astăzi pare un adevărat oraş – fantomă, cu lucrurile oamenilor abandonate prin clădiri.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră