CAPUL unuia dintre MONȘTRII MITICI ai omenirii, descoperit de un fermier. Era îngropat și sigilat într-o cutie legată CU LANȚURI

08 Iun 2015
CAPUL unuia dintre MONȘTRII MITICI ai omenirii, descoperit de un fermier. Era îngropat și sigilat într-o cutie legată CU LANȚURI
Un fermier se teme că a declanșat din greșeală o nenorocie asupra lumii. Bărbatul spune că s-ar putea transforma într-un monstru după moarte, pe fondul descoperirii acestui craniu înfiorător, care ar aparține uneia dintre creaturile mitice ale omenirii. Trayche Draganov a găsit o cutie sigilată cu lanțuri enorme, în timp ce-și săpa pământul. Draganov a povestit că a făcut descoperirea în timp ce ara un câmp, în Novo Selo, Macedonia. În interiorul cutiei, Draganov a găsit craniul presupusului vârcolac.
 
Folclorul balcanic vine în confirmarea temerilor fermierului, pentru că vârcolacilor, ca să fie omorâți, trebuia să li se taie capul, apoi urma arderea corpului, iar la final se ținea o slujba de exorcism, la care participau toți cei care au întrat în contact cu vârcolacul, dar și în prezența cutiei în care se sigila capul creaturii. Se proceda la îngroparea capului creaturii și nu la distrugerea acestuia, pentru că acest lucru ar fi făcut mai mult rău decât bine. Scopul slujbei de exorcizare era ca spiritul malefic al vârcolacului să rămână blocat în craniul acestuia și să nu poată poseda altă ființă umană. Prin distrugerea în totalitate a creaturii, spiritul acesteaia ar fi fost lăsat liber.

Vecinii din sat l-au avertizat pe Draganov că, odată cu deschiderea cutiei, spiritul fiarei mitice a fost eliberat și riscă transformarea el însuși. Însă, pentru aceasta trebuie să moară întâi, spun localnicii. Draganov a făcut o decalrație pentru site-ul Ancient Origins, care s-a declarat foarte interesat de cazul lui: "Ei spun că voi învia ca vârcolac. Dacă asta este acum soarta mea, așa să fie Ce va fi, va fi. N-am cum să dau timpul înapoi să nu deschid cutia. Trebuia să mă gândesc că nu degeaba era închisă cu atâtea lanțuri. Am fost curios, sunt gata să plătesc prețul pentru curiozitatea mea. Mă gândesc, totuși, că alții n-au nicio vină pentru prostia mea. Iar dacă voi renaște ca vârcolac, sper să mă prindă repede, să nu apuc să fac rău multor oameni", zice Draganov.
 
Istoricul Filip Ganev, cel care a fotografiat și a arătat ​​craniul experților faunei sălbatice, a recunoscut craniul ca provenind de la un lup deformat, dar nu-și asumă identificarea oficială a unui vârcolac: "După mai multe teste destul de amănunțite, confirm că este vorba despre craniul unui lup, dar precizez că prezintă o deformare gravă, probabil animalul suferea de boala Paget. Afecțiunea respectivă provoacă fluctuații majore la craniile de mamifere, care cresc în dimensiune și apar umane. În cazul nostru, având în vedere dimensiunile, craniul aparține unui lup destul de mare, Dar, având în vedere vechimea acestuia, probabil atunci exemplarele erau mai mari", precizează Ganev.

Totuși, explicația istoricului nu vine să confirme, dar nici să infirme existența creaturii de legendă. 

Craniul de VÂRCOLAC găsit de Trayche Draganov.



Craniu de Babuin - exemplu. Observați diferențele.

 
 
Așa arată capul presupusului vârcolac găsit de fermierul macedonean.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră