Babuşka pentru o oră sau cum recurg ruşii la bunici de împrumut

14 Sep 2015
Babuşka pentru o oră sau cum recurg ruşii la bunici de împrumut
Familiile de ruşi care au copii mici  pot împrumuta o "babuşka" în cadrul unui serviciu de caritate creat să îmbunătăţească nivelul de trai al pensionarilor, scrie BBC. "Bunică pentru o oră" este un  proiect de caritate dezvoltat în regiunea Vladimir de lângă Moscova  prin intermediul căruia familiile cu copii mici pot împrumuta o persoană în vîrstă care să le ajute şi să le ofere sfaturi de cîteva ori pe săptămână, gratis. Odată ce familiile informează sericiile sociale locale despre un astfel de aranjament, acestea sunt libere să permită bunicii de împrumut să aibă grijă de copii. 

Postul NTV spune că în cadrul acestui program, lansat în luna august, au semnat deja angajamente 35 de voluntari în vârstă, urmând ca acesta să fie extins în Moscova şi în oraşul Pskov. O mămică a declarat postului Tv că programul este folositor şi apelează întotdeauna la el deoarece o ajută să-şi facă treburile de zi cu zi. Ea a adăugat că, la început, a fost puţin îngrijorată că îşi lasă copiii cu o străină şi o suna pe babuşka angajată din 10 în 10 minute.

"Pentru o persoană în vârstă este o oportunitate de a se împlini pe plan personal, să treacă peste problemele vieţii," a declarat Olga Belova, şeful agenţiei locale de servicii sociale. Conceptul nu este unul nou. La începutul acestui an, o canadiancă şi-a oferit serviciile de bunică adoptivă prin intermediul site-ului Craigslist. În plus, în Moscova  sunt deja companii private care oferă un soţ pentru o oră. Acesta trebuie să îndeplinească sarcinile care în mod normal revin unui soţ legal.

Citiţi mai multe ştiri din Bizar!


Alte stiri din Bizar

Ultima oră