Un donator de spermă suferind de schizofrenie, tată pentru 36 de copii!

23 Apr 2015 | scris de Istvan Deak
Un donator de spermă suferind de schizofrenie, tată pentru 36 de copii!

„Donatorul are un coeficient de inteligență de 160, este neobișnuit de bine dezvoltat pentru vârsta sa, are studii finalizate în cercetarea neurologică, și-a început lucrarea de doctorat, iar istoricul medical este fără cusur. Este pur și simplu impresionant”, a fost concluzia expertilor. 

Doamnele au acceptat imediat oferta. Nouă luni mai târziu, la data de 19 iulie 2007, Collins aducea pe lume un băiat sănătos, scrie Focus.

Euforia lor a dispărut între timp. Anul acesta, cuplul a acționat Xyrtex în judecată pentru înșelăciune. Pentru că s-a dovedit că donatorul nu era nici pe departe atât de perfect, mai degrabă complet opusul. Adevărul a ieșit la iveală din întâmplare. Într-un mail de felicitare, Xyrtex a uitat să acopere numele real al donatorului. Curiozitatea a fost mult prea mare pentru cele două doamne, ca să nu încerce să afle cât mai multe date despre tatăl biologic al copilului.

James Christian A, alias donatorul 9623, nu a absolvit nici măcar liceul, iar de termenul de ”cercetare neurologică” probabil că nu a auzit niciodată în viața lui.

Mai mult, în anul 2005 a ispășit opt luni de închisoare pentru jaf. Ulterior a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu suspendare.

Pentru Collins și Hanson o mai mare problemă o reprezenta trecutul medical al bărbatului. Bărbatul suferă de schizofrenie, o boală genetică care afectează 1% din populația SUA, conform Hopkinsmedicine.org. Experții consideră că există 10% șanse ca băiatul lor să fi moștenit această genă de la tatăl său.

Procentul este semnificativ mai mare dacă boala a apărut de mai multe ori în arborele genealogic al familiei tatălui.

Avocatul cuplului solicită despăgubiri materiale uriașe, dar și crearea unui fond care să asigure potențialul tratament medical al celor 36 de copii rezultati în urma inseminărilor cu sperma donatorului.

Alte 20 de mame s-au constituit parte civilă în acest proces. Xyrtex se apără, arătând cu degetul către donator. „Acest bărbat a adus certificate avizate legal că nu suferă de nicio boala psihică. Acea copii legalizate după diplomele sale academice. Ei admit însă că aceste informații nu au fost niciodată verificate.

Conform legislației americane, donatorii sunt testați doar pentru sifilis și HIV. Investigații genetice nu sunt prevăzute de lege. De aceea cazul nu este atipic pentru organizația Donor Sibling Registry. „Astfel de cazuri apar tot mai des. Legislația lasă loc pentru multe interpretări și portițe. Donatorii pot spune ce vor despre studii, cazier și trecut medical. Nimeni nu îi poate verifica”, susțin cei de la Donor Sibling. (I.D)




Alte stiri din Bizar

Ultima oră