Au vrut să urce pe o scară rulantă a unui mall, dar scara a luat-o înapoi (VIDEO)

27 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Au vrut să urce pe o scară rulantă a unui mall, dar scara a luat-o înapoi (VIDEO)

Cel puţin 18 persoane au fost rănite după ce scara rulantă pe care urcau într-un mall din Hong Kong şi-a schimbat direcţia, luând-o cu viteză în jos. Incidentul s-a petrecut în Langham Place, un mall de lux cu 15 etaje, relatează belfasttelegraph.co.uk.

Zeci de pasageri şi-au pierdut echilibrul şi s-au rostogolit pe scară. Radio Television Hong Kong (RTHK) citează un pasager rănit care a spus că scara se deplasa în sens invers cu o viteză de două ori mai mare decât cea normală. Mai multe ambulanţe au sosit la faţa locului şi au transportat răniţii la spitalele din apropiere. Un bărbat care a suferit o rană la cap se află într-o stare gravă, conform poliţiei, citate de globalnews.ca. 

Un expert în mentenanţa scărilor rulante de la Hong Kong’s Vocational Training Center a declarat că rareori au loc astfel de accidente în Hong Kong şi că acesta ar fi fost provocat de funcţionarea necorespunzătoare a mecanismului anti-revers şi a celui de siguranţă. 

Un purtător de cuvânt al mall-ului Mong Kok şi un director al companiei care deţine mall-ul au declarat că scara rulantă este în uz de ani de zile. Scara a trecut însă verificarea tehnică din 23 martie, nefiind găsite semne privind vreo defecţiune mecanică sau neîncadrarea în standardele de siguranţă.

Otis Elevator Company, firma contractantă, care se ocupă de mentenanţa scării rulante, va trebui să investigheze cauzele accidentului. “Am cerut firmei Otis Elevator Company să cerceteze temeinic acest accident, împreună cu poliţia şi pompierii”, a declarat managerul general al Langham Place.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră