Au distrus un sarcofag vechi de sute de ani de dragul unei poze a odraslei

23 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Au distrus un sarcofag vechi de sute de ani de dragul unei poze a odraslei

Un sarcofag de piatră, unic, vechi de 800 de ani, dintr-un muzeu, a fost rupt după ce părinţii unui copil l-au pus înăuntru pentru a-i face o poză, relatează dailymail.co.uk.

Incidentul a avut loc Prittlewell Priory Museum din Southend, Essex. Vizitatorii au ridicat copilul peste bara de protecţie și l-au pus în sicriul deschis. Dar sarcofagul a fost lovit şi o bucată s-a desprins din el.  

Cei responsabili au fost surprinşi de camerele de supraveghere, dar au fugit fără să anunţe incidentul. Personalul a fost "șocat și supărat" de "incidentul incredibil", a declarat conservatorul  muzeului Claire Reed, care are acum datoria de a-l repara.

 "A fost unul dintre acele incidente izolate, teribile. Puteți să faceţi toate evaluările de risc, dar într-adevăr nu vă așteptați ca oamenii să încerce să intre în artefacte. Va trebui să-l închidem complet în viitor", a mai spus ea.

Ann Holland, consilier executiv pentru cultură la Consiliul de Southend-on-Sea Borough, a declarat că pentru repararea sarcofagului costurile ar fi "neglijabile".

Ea a mai spus că  sicriul ar trebui să fie complet închis pentru a preveni viitoarele daune și că partea afectată a muzeului va redeschisă "cât mai curând posibil".

"Între timp, dorim să le reamintim tuturor vizitatorilor că trebuie să respecte orice bariere și semne care există pentru a proteja moștenirea și istoria noastră importantă", a mai spus ea.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră