A fost amnezic 30 de ani. Acum şi-a recăpătat şi memoria şi familia

23 Feb 2016 | scris de Marina Constantinoiu
A fost amnezic 30 de ani. Acum şi-a recăpătat şi memoria şi familia


O poveste cu final fericit, din Canada. Edgar Latulip şi-a recăpătat memoria brusc şi acum, că poate să refacă nişte conexiuni, îşi va recăpăta şi familia care îl credea decedat, scrie presa canadiană.
Cu vârsta mintală a unui copil de 12 ani, din cauza unui retard de dezvoltare cerebrală, Edgar Latulip avea 21 de ani când a dispărut în septembrie 1986 din Kitchener, unde locuia.
Pe când se afla sub tratament medical pentru tendinţe suicidare, părinţii săi se temeau că el a decedat. Căutările au fost în zadar...până luna trecută.
Un bărbat care se prezenta sub o altă identitate, care locuia la 130 de kilometri de Kitchener, şi-a reamintit brusc că numele său adevărat ar putea fi Latulip, după ce a avut nişte momente de rememorare scurte, dar eficiente, în timp ce completa niste documente alături de o asistentă socială.
A decis să facă teste ADN. Şi aşa a reieşit că este vorba despre Edgar Latulip.
Mama sa, care locuieşte la Ottawa, a aflat vestea nesperată săptămâna trecută, în urma unui apel telefonic din partea unui poliţist.
„Nici nu ştiam ce să mai cred. Mi s-a tăiat respiraţia”, a povestit Silvia Wilson, care are 76 de ani acum, într-un interviu pentru The Record. „Abia aştept să pot vorbi cu fiul meu şi să fac tot ceea ce pot pentru a-l ajuta”, a declarat aceasta.
Edgar Latulip s-a rănit la cap, în urma căzături, în momentul dispariţiei sale, în 1986, a explicat poliţia din regiunea Niagara. Amnezic, el a fost nevoit să-şi creeze o nouă identitate. După trei decenii de separare, Edgar Latulip şi mama sa se vor întâlni în curând.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră